Onsdag TV: Svensk Cup, U18 VM og U18 EM

Montenegro vs Sverige, håndballkamp, ​​innledende runde, IHF verdensmesterskap for kvinner 2022 (U18), Sport Center Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia, 02.08.2022., Obligatorisk kreditt © Jozo Cabraja / kollektiv

Vi forventer en onsdag full av håndball. Lagsesongen til de svenske klubbene begynner med den svenske cupen, U18-EM går inn i sluttfasen av hovedrunden og U18-VM avgjøres med en finalekamp og en bronsemedalje.

Den svenske cupen: favorittene deltar i turneringen

I dag starter endelig sesongen for noen av våre svenske klubblag. Første runde i den svenske cupen er kommet og fire lag deltar i turneringen i kveld. Klokken 18.00 møter Skånela tøffest mulig motstand i Sävehof, hjemme i Vikingahallen. Laget fra Gøteborg er regjerende mester og ønsker absolutt å ta hjem tittelen også i år.

«Vi vet ikke i dag hvilket lag motstanderne våre kommer til Vikingahallen med, men uansett blir det interessant å se hvordan guttene våre kan stå opp i denne vanskelige motstanden. Skånelas menn hadde en vanskelig start på pre-season etter sommeren pause. med tre dagers intensiv leir hjemme og deretter treningskamp mot seriekollega Tyresö Handboll», skriver Skånela på nettsiden.

En time senere, klokken 19:00, starter kampen mellom Lindesberg og Ystads IF. Og møter Skånela tøffest mulig motstand, kan det samme sies om Lindesberg. Ystads IF ble svenske mestere i fjor og jakter nå sin første cuptittel.

U18-VM – Finale-VM og svensk plasseringskamp

I dag avgjøres U18-VM med finale, kamp om bronsemedalje og plasseringskamp. De svenske jentene imponerte i kampen mot Egypt og har i dag sjansen til å sikre seg femteplassen i turneringen. På den andre siden står Frankrike, som har fem seire og to tap i lomma.

I finalen håper våre danske naboer at supertalentet Julie Scaglione tar Danmark til VM-gull. Men det blir ikke lett. På den andre siden står de svært raske sørkoreanerne, som eliminerte Sverige i kvartfinalen. Danmark må imidlertid gå med på å gå inn i finalen med en favoritt. Scaglione er også nummer fire blant toppscorerne, kun fire mål fra lederen Andela Zagar, så kanskje det blir doble titler for 17-åringen i kveld.

– Det er alltid lærerikt for våre unge spillere å delta i en verdensfinale, hvor det er maksimalt press både sportslig og mediemessig. Men å gjøre det mot Sør-Korea, som har blitt en publikumsfavoritt her nede og spiller i et mye raskere tempo enn vi er vant til, vil være veldig givende for kvinnenes utvikling, sa den danske landslagskaptein Flemming Dam.Larsen foreningens hjemmeside.

U18-EM – Sverige forfølger semifinalen

Sveriges skjebne avgjøres i kveld klokken 18. Vinner du mot Norge får du en av plassene i semifinalen, taper de gule og blå blir du slått ut. Norge er i samme posisjon som Sverige, så det venter en tøff og nervøs kamp mellom nabolandene. Blågult har på sin side bedre målforskjell enn Norge, og kan derfor rykke ut med uavgjort. I samme gruppe er Spania allerede klare for semifinale, og i dag møter de et allerede eliminert Danmark.

I gruppe A er Ungarn klare for semifinale og møter Kroatia i dag, som ikke har noen sjanse til å ta seg gjennom hovedrunden. I kampen mellom Portugal og Tyskland jakter begge lag en semifinaleplass. Uavgjort er nok for Tyskland, for de har bedre målforskjell enn Portugal.

Dagens håndballkamper:

18:00 Skånela vs. Sävehof (svensk cup)

Sendes på Solid sport

19:00 Lindesberg vs. Ystads IF (Svensk cup)

Sendes på Solid sport

18:00 Kroatia vs. Ungarn (EM U18 hovedrunde)

Sendes på EHFTV

18:00 Sverige vs. Norge (U18-EM hovedrunde)

Sendes på EHFTV

20:00 Portugal vs. Tyskland (U18-EM hovedrunde)

Sendes på EHFTV

20:00 Spania vs. Danmark (U18-EM hovedrunde)

Sendes på EHFTV

16:00 Nederland vs. Ungarn (kamp om bronsemedalje U18 VM)

Sendes på Viaplay

18:15 Danmark vs. Sør-Korea (U18 verdenscupfinale)

Sendes på Viaplay

11:45 Island vs. Egypt (U18 VM-kamp om 7. plass)

13:45 Frankrike vs. Sverige (Under 18 World Match for 5. plass)

Sendes på Viaplay

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.