Nytt straffedrama for Sverige – svensk fotball

Sverige trakk ny trekning på straffespark i Blekinge UEFA-turnering. To 1-1-kamper, først mot Frankrike onsdag og nå mot Norge, resulterer i straffetap i denne konkurransen.
– Bittert å tape igjen på straffer. For øvrig har vi det bra i dag, men det er synd vi ikke kan bestemme oss, sier svenske åssiden Smilla Holmberg rett etter avgjørelsen.

Spesialformatet er en del av konseptet for UEFAs utviklingsturnering. Uavgjort på heltid betyr straffesparkkonkurranser der vinnerlaget scorer et ekstra poeng.

– Rett etterpå ser det kjedelig ut. Vi fokuserer ikke på det, men sier vi er ubeseiret så langt, sier Lotta Hellenberg, kaptein for det svenske landslaget etter den andre 1-1-kampen og fortsetter.

– Prestasjonsmessig gjør vi nok en god kamp. Totalt sett kan du bare være stolt av jenter som viser seg å være modige og vågale.

– Så du må kjøpe at det er disse lokalene med straffer senere i denne konkurransen. Vi spilte kampene mot Frankrike og Norge, men vi klarte ikke å bestemme oss. Vi kan øve på mål, eller på straffer, sier Lotta lakonisk.

Norge gikk inn i kampen med 0-4 mot USA i boks. Sverige fikk derfor rett fra møtet med Frankrike. Dette var grunnbetingelsene for den andre dagen av Blekinge UEFA-turnering.

Sverige startet i Asarum med åtte nye spillere i startelleve siden åpningskampen.

Og de svenske spillerne startet overbevisende. Kampen begynte med et klart svensk overtak i ballbesittelse. Svensk presse ga ikke fred til nordmennene. Men den første farlige muligheten ville bestå.

På 22 minutter klarerte Sverige et høyre hjørne som Bella Andersson landet en fin skrue på. Ballen gikk gjennom lengste stolpe og ble klemt av den norske keeper Lotte Egeland. Så nærme 1-0 som mulig, men ikke ennå.

Minuttet senere var det Bianca Hultbäck Nattland som var nær ved å overta Egeland, men igjen tok den norske keeperen ballen.

Norges ledelse i det 39. minutt kom godt med. Kajsa Pettersen forsøkte et mål, men fra en vanskelig posisjon, og sendte ballen mellom bortefansen.

I første omgang ekstraomganger skulle derimot Sverige få sin rettmessige remis. Nok en gang ble det corner fra Bella Andersson. Denne gangen kom returen til slutt til lagkaptein Maja Wangerheim som kunne presse inn 1-1.

– Det er veldig viktig at vi har nådd det målet. Vi har faktisk denne kampen. Vi kjører den, går inn i dueller og gjør det vi skal, sa midtstopperkollega i Wangerheim Olivia Crona ved pause.

Andre omgang bød på et jevnere spill der lagene byttet muligheter. Nattland tok overtaket av Sverige med et kvarter igjen, men Egeland reddet fra kloss hold.

Men igjen ble det 1-1 og straffer. Og han kan ha spilt mot Sverige etter deres forrige nederlag mot Frankrike, som kan ha satt seg fast i tankene deres. Norge klarte sine straffer klinisk mens Sverige bommet på noen.

– Men vi fokuserer på helheten og på prestasjonene vi har gjort i disse kampene. De er ekstremt modige, går ut og tar for gitt og tør. Å møte USA kommer til å bli flott. Det er flott å kunne spille kamper som dette mot de beste vi kan møte. I våre øyne er vi fortsatt ubeseiret, avslutter Lotta Hellenberg.

Sverige og USA møtes i Ronneby mandag. Og den kampen sendes tydeligvis også direkte her på svenskfotboll.se.

Elleve av Sveriges avgang: 12 Wilma Delerud – 2 Annika Svensson, 6 Olivia Crona, 4 Maja Wangerheim (K), 3 Smilla Holmberg – 13 Saga Fredgren, 11 Alva Falk, 8 Bella Andersson, 16 Isabella Veiszhaupt – 18 Bianca Hultbäck Nattland, 20 Olivia Ländin.Om UEFA Development Tournament

Ved uavgjort blir det tatt straffespark. Vinnende lag får to poeng, tapende lag ett poeng. Hvert lag har rett til å gjøre ni bytter, dog ved maksimalt tre anledninger i løpet av andre omgang.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.