Nytt forslag: Foreldre skal kunne passe barnevakt for tenåringens legebesøk – Nyheter (Ekot)

Hovedregelen er at foreldre har rett til å være hjemme fra jobb og være barnevakt dersom barnet er under 12 år.

Aldersgrensen er 16 år dersom barnet trenger mer hjelp enn vanlig for sin alder, så det kreves legeerklæring.

Dagens lovverk om midlertidige foreldrepenger er imidlertid tungvint, mens arbeidsmarkedet – i de 40 årene tjenesten har eksistert – har gjennomgått store endringer, mener regjeringen, som har gitt en egen utreder i oppdrag å foreslå moderniseringer og forenklinger.

Fredag ​​skal Marika Lindgren Åsbrink presentere sin rapport for trygdeminister Ardalan Shekarabi. Etter det Ekot erfarer vil han foreslå at dagens 12-årsgrense for barnepass opprettholdes, men at 16-årsgrensen økes til 18.

Det er også nytt at mødre og fedre etter forslaget skal ha krav på kompensasjon for vab for å følge barna opp til 18 år, for eksempel til tannlege eller lege. I dag skal en lege bekrefte at den voksnes tilstedeværelse for besøket var nødvendig dersom barnet har fylt tolv år.

En enslig foresatt, som selv blir syk, kan nå føde noen andre, men bare hvis barnet er under tre år. Den grensen foreslås nå hevet til tolv år, ifølge Ekots opplysninger. Dersom barnet trenger mer hjelp enn vanlig i den alderen, bør aldersgrensen være 18 år.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.