Nyhetsdag – tre nyhetssaker i korte trekk

Angrep fra russiske roboter på kjøpesentre

Mandag utførte Russland et robotangrep på kjøpesenteret i byen Krementyuk, som ligger ved elven Dnepr i det sentrale Ukraina, opplyser ukrainske myndigheter.

Bilder av brannslokkingsarbeidene viser at kjøpesenteret står i brann, og ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskii var rundt 1000 sivile i lokalene da det ødeleggende angrepet fant sted.

– Ti døde og over 40 personer ble skadet. Dette er for øyeblikket situasjonen i Krementjuk etter robotangrepet, sa guvernør Dmytro Lunin ifølge TT mandag kveld.

LES MER: Russisk angrep på kjøpesenteret – 1000 sivile på stedet

Tusenvis demonstrerte til tross for terrortrusselen

Det er nesten ikke pusterom å sørge over Zaniar Matapours mistenkte terrorhandling på Oslos homoklubb London Pub lørdag.

Mandag planla Oslo Pride å holde en demonstrasjon til støtte for de døde og i solidaritet med alles rett til å elske hvem de vil. Men frykten for nye angrep utsetter demonstrasjonen til fremtiden.

– Vi frykter det kan komme oppfølgingsaksjoner, sier sjef for sikkerhetspolitiet, PST, Roger Berg, til NRK.

Politiet frarådet demonstrasjonen og Oslo Pride feide den vekk. Avskrekkingen ble imidlertid utfordret av hundrevis av mennesker, som fylte Rådhusplassen i Oslo ved 19.30-tiden.

LES MER: De trosser avskrekking, til tross for faren for et nytt attentat

Nytt kaos på Arlanda

Kaoset på kjøkkenet unnslipper Arlanda.

Etter store problemer med kø ved sikkerhetskontrollen har problemet spredt seg til både bagasjeinnsjekk og passkontroll.

Ifølge personer Expressen har vært i kontakt med, har flere personer vært nær ved å miste flyet sitt på grunn av enorme køer i passkontrollen, som den reisende må gjennom for å komme på flyet.

– Det er mange som reiser om sommeren og da kan det periodevis bli lengre køer, sier Ellen Laurin, pressetalsperson i Swedavia.

– Dette kan gjelde hele flyplassen og ikke bare sikkerhetskontroller.

LES MER: Nytt kaos på kjøkkenet på Arlanda: passkontrollene ødelagt

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.