Ny regjering presentert i Norge

Klokken 16 startet en pressekonferanse hvor statsminister Erna Solberg presenterte den nye regjeringen i landet.

Det melder NRK som er tydelig med en blågrønn regjering satt sammen av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, alle partier med kvinnelige partiledere.

Erna Solberg forteller at det har vært vanskelige forhandlinger, men at det nå er kommet til en 85 sider lang plattform som skal danne grunnlaget for regjeringens politikk.

Dyrere diesel og lettere å kjøpe øl

De ønsker blant annet å redusere fattigdom og skape et mer inkluderende arbeidsliv. De tre regjeringspartiene åpner for å heve dieselavgiften og varsler at de vil fase ut pelsdyrnæringen.

Dessuten vil det i fremtiden bli lettere å kjøpe alkohol, øl kan selges i butikk frem til kl 21 på hverdager og lørdager.

Strengere innvandringspolitikk

Fremskrittsparti-leder Siv Jensen sier til NRK at partiet hennes har hatt «betydelig gjennomslag» i innvandringspolitikken.

Ventre-leder Trine Skei Grande er henrykt over at den nye regjeringsplattformen setter fokus på klima og grønne endringer.

Kristelig Folkeparti går til opposisjonen

Den forrige regjeringen inkluderte Høyre og Fremskrittspartiet. Denne mindretallsregjeringen hadde støtte fra Kristelig Folkeparti og Venstre.

Neste steg i den norske regjeringens gåte blir fordelingen av ministerposter og departementer mellom de tre regjeringspartiene.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.