Norske skiløpere nekter å tro på Frida Karlssons ord

Det var 16. mai Linn Svahn annonserte at han velger å være ute av landslaget i løpet av pre-season. To uker senere forlot Frida Karlsson og Maja Dahlqvist den samme overraskende beskjeden.

Alle tre oppga samme hovedbegrunnelse for vedtakene:

De ønsker mer tid hjemme for å kunne tilpasse treningen der for å optimalisere utviklingen.

Frida Karlsson og Maja Dahlqvist var også klare på at avgjørelsen ikke har noe med økonomi å gjøre. Tvert imot var de villige til å gi avkall på all økonomisk kompensasjon fra fagforeningen for å få ønskene deres til å gå i oppfyllelse.

Men de norske nasjonalløperne er skeptiske til denne forklaringen.

– Det er en liten prosentandel av økonomien. Det er jeg helt sikker på, sier sprintspesialist Erik Valnes Nettavisen.

Norsk stjerne: «Ikke tro det»

Så fortsetter han:

– Det er ikke noe håp når et landslag ikke er det beste alternativet. Selv om du er en stjerne, må du bidra til laget ditt. Så det sier seg selv at dette er økonomisk forsvarlig.

På samme spor er kollegaen til landslaget til Valnes, Pål Golberg. På det enkle spørsmålet om Golberg mener penger er grunnlaget for svenskenes beslutning, er svaret:

– Ja, økonomi og frihet.

Golberg fortsetter:

– Det er rart for meg å se at mange av Sveriges største stjerner velger å gjøre dette. Men hvis de sier at han ikke har noen økonomiske grunner, kan vi bare stole på ham.

Men tror du det?

– Nei. Det virker rart å forlate landslaget fordi hun ikke får styre hva hun skal gjøre i juni og juli. I så fall er det veldig merkelig at det ikke er større fleksibilitet enn det.

Kläbos støtte til Frida

Men den svenske trioen Svahn, Karlsson og Dahlqvist vil i hvert fall ha større forståelse fra den norske superstjernen Johannes Hösflot Kläbo.

– Langrenn er en individuell idrett. Så hvis noen svensker mener det er bedre for utviklingen deres å forlate landslaget, er det bare å akseptere det, sier Johannes Hösflot Kläbo i Nettavisen.

Emil Iversen er også nysgjerrig på hvordan alt vil gå.

– Vi har nå svenske marsvin som viser hvordan det fungerer, sier Iversen til Nettavisen.


LES MER: Frida Karlsson nytt liv: å sove på en luftmadrass


TV: Frida Karlsson på invitasjonen – fra Tyskland

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.