Norsk dobbeltmorder fortsatt på flukt: en intens politijakt pågår

Stig Millehaugen ble i 2012 dømt for å ha nektet 21 års fengsel, det norske lagets strengeste straff, for drap på en gjengleder. Straffen sonet han ved Trondheim Institutt. I 1993 ble han dømt for drap på en fengselsbetjent i forbindelse med en annen rømning.

Millehaugen kom ikke tilbake til instituttet onsdag etter en kort permisjon han hadde hatt på dagtid. I stedet måtte han sette seg på flyet til Oslo og deretter ta toget til Sentralstasjonen. Overvåkingsbilder frigitt av politiet viser hvordan Millehaugen reiser til Trondheim lufthavn med ryggsekk. Han skal også ha blitt sett i Oslo onsdag, ifølge opplysninger fra NRK.

Politiet ser bredt

NRK melder at Oslo-politiet har satt inn enorme ressurser i hovedstaden på jakt etter Millehaugen. De søker blant annet med helikopter og har også torsdager treffer på en adresse i en av Oslo-forstedene og foretok noen kidnappinger der, ifølge opplysninger fra NRK.

– Vi holder alle muligheter åpne for hvor det kan være nå og vil etterforske omfattende, sier Trude Buanes, politiinspektør i Oslo, til NRK.

I avisen Adressa sier politiet at det er sannsynlig at Millehaugen fikk hjelp til å rømme og at han er det. det var nok planlagt før. En mann ble torsdag pågrepet, mistenkt for å ha vært involvert i og medvirket til flukten, skal angivelig VG. Den slippes snart igjen, ifølge NRK.

Det opplyser svensk politi

Millehaugen kan være farlig i visse situasjoner dersom den kommer under press, for eksempel ved en krasj. Dette sier Johnny Brenna, en tidligere norsk politimann involvert i forfølgelsen av Millehaugen da han rømte fra permisjon høsten 2000, til TV4. Det var bare åtte måneder senere at Millehaugen ble pågrepet.

Millehaugen er etterlyst internasjonalt gjennom Interpol og alle politiregioner i Sverige er varslet om flukten, angivelig Aftonbladet.

– Jeg kan bekrefte at norsk politi har vært i kontakt med politimyndigheten i Sverige i saken. Alle svenske politiregioner har mottatt informasjon om søket, sier Kristian Ljungberg, pressetalsperson ved politiets nasjonale mediesenter, til avisen.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.