Norge gikk forbi Sverige i Nations League

Det ble et intenst landslagstreff for Sverige, hvor de først beseiret Slovenia 2-0 på bortebane før de gikk på banen mot Norge og Serbia.

Søndag kveld hadde Sverige en sjanse til å ta hevn på sine vestlige naboer.

Kampen startet i høyt tempo hvor begge lag skapte sjanser i løpet av de første ti minuttene og kampens første mål skulle også komme. Den norske superstjernen Erling Braut Haaland klarte seg foran Hjalmar Ekdal på et innlegg og kunne sette inn 1-0 for Norge med pannen samtidig som det ga Sverige en vanskelig første stigning i kampen.

Resultatet sto til pause.

Bak det hele lå Haaland-showet

Den svenske stigningen blir brattere, etter sju minutters spill i andre omgang kollapser Alexander Sörloth i sekstenmeteren etter en duell med keeper Robin Olsen. Dommeren pekte på pucken etter en videoanmeldelse.

Absolutt riktig avgjørelse, ifølge Olsen.

– Det er rørende og straffende. Jeg prøver å få armene tilbake. Så er det spørsmålet om jeg er ute etter det eller ikke, men jeg ville ha gjort det samme. Det stemmer nok, sier dørvakten.

Han måtte vente noen minutter på dommerens endelige avgjørelse, men han følte at det ville bli straffe.

– Siden jeg prøver å få dem tilbake håper de ingenting skjer, men det er ingen straff jeg klager på, sier Olsen.

Erling Braut Haaland takket, mottok og scoret sitt fjerde mål i Sverige på en uke.

Forbundskaptein Janne Andersson tok affære og gjorde en trippelbytte på nært hold etter Norges 2-0-mål. Alexander Isak, Jesper Karlström og Robin Quaison har viket for Viktor Gyökeres, Viktor Claesson og Anthony Elanga i et forsøk på å komme tilbake i kampen.

Og selvfølgelig hadde det effekt.

Dejan Kulusevski tok ballen ut av 16-meteren og så ut til å være i en god posisjon til å skyte. I stedet tråkket han ballen elegant opp på Emil Forsbergs føtter som vakkert plasserte reduseringen i tverrliggeren.

Sveriges mareritt i Nations League

Etter Emil Forsbergs redusering går tiden fort for Sverige, som faktisk ikke har gått noen vei i jakten på remis. I stedet var det nordmennene som ledet Alexander Sörloth til 3-1 da Erling Braut Haaland viste seg ikke bare å score mål, men også å fungere som spiss.

Kampen endte 3-2 til Norge etter at Viktor Gyökeres reduserte restitusjonstiden, men det var ikke nok. Norge er dermed oppe med ti poeng i gruppespillet. En gruppe som Sverige har ikke lenger sjanse til å vinne etter dagens nederlag.

– Det er bare å gratulere Norge i dag, for de vinner rettferdig. De har den virkelige fordelen med en rekke spillere som spiller på høyt nivå, sier landslagskaptein Janne Andersson.

Janne Andersson: «Det var mye jobb»

Resultatene gikk ikke som Sverige og Andersson, noe kapteinen innrømmer er vanskelig for ham selv.

– Det var veldig vanskelig. Jeg velger å se det positivt, men jeg kan bare si at mange spillere er byttet ut fra i fjor sommer til i dag. Noen spillere dro og vi hadde et skadeproblem. Vi fikk egentlig ikke sjansen fullt ut. De siste seks månedene har vært vanskelige sett fra dette synspunktet.

Også de svenske spillerne var skuffet etter nederlaget.

– Det er klart det er surt. Vi taper tre kamper på rad og det er ingen god følelse, sier målscorer Emil Forsberg.

Alexander Isak forlot kampen målløs.

– Det er veldig frustrerende, selvfølgelig. Vi pleier ikke å tape så mange kamper på rad, så det er definitivt ikke kult, sier Isak.

Viktor Gyökeres scoret sitt første mål i en konkurranse for Sverige, men syntes likevel det var vanskelig å juble fullt ut.

– Det er alltid kjekt å score mål, spesielt på A-landslaget. Men trist at det ikke betydde så mye, sier spissen.

Sverige avsluttet Nations League-gruppespillet i september med kamper mot Slovenia og Serbia.

TV: Fortell sitatet fra filmen som inspirerer

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.