Nei til et NATO-ja – Nyhetene i Politiken

Til alle tider er det det kvinnene i vårt parti som jobbet for fred og nedrustning, men nå under den kvinnelige utenriks- og statsministeren, og med en erklært feministisk utenrikspolitikk, er det det.

Militært forsvar den bør snarest styrkes og kan derfor i verste fall settes under amerikansk kommando. Det har ikke kommet noen motutsagn fra S-kvinner, kanskje ikke så rart som presidenten Annika Strandhäll sannsynligvis ikke vil risikere sin plass i regjeringen.

Årsaken er åpenbart den russiske invasjonen av Ukraina og alle landene vest for Russland svarte med å øke ressursene til selve krigen. Det er imidlertid USA, Kina og Russland som har flest opprustningstall. Det er vanskelig å forstå at denne generelle opprustningen, inkludert den svenske, skulle fremme verdensfreden.

Forferdelsen før angrepet og umenneskeligheten i hans fremgang gjør at behandlingen haster forståelig, men mottiltak må være åpne for diskusjon og forakt for grunnleggende elementer i samfunnet vårt må ikke inkluderes i innsatsen.

Argumentet om at Norge fortsetter å være ansatt som fredsmegler til tross for NATO-medlemskap, gjelder ikke konflikter der NATO er direkte eller indirekte involvert, som i dette tilfellet.

Sveriges inntreden i NATO den er nært knyttet til Finland. At Finland, med sin lange grense til et Russland hvis ekspansive ambisjoner i umiddelbar nærhet har blitt blodig åpenbare, blir tatt i bruk er forståelig og dets tidligere vennskapspakt med Russland er overdrevet.

Det bør Sverige derimot den tør å fortsette å vente på å være et pusterom for de forhandlingene som et Russland omringet av Russland trenger før eller siden, sannsynligvis før. Argumentet om at Norge fortsetter å være ansatt som fredsmegler til tross for NATO-medlemskap, gjelder ikke konflikter der NATO er direkte eller indirekte involvert, som i dette tilfellet.

Vår solidaritet med Finland kan det inkludere andre komponenter som etterretning, cyberovervåking og sivil beskyttelse. Vi kan begrense vår konvensjonelle forsvarsinnsats til å være en del av den nyopprettede europeiske innsatsstyrken, samtidig som vi i likhet med Finland avslutter vårt EU-medlemskap ved å godkjenne samarbeidet om euroen. Europa – der et Russland med et annet regime bør inkluderes – som en buffer mellom USA og Kina er en visjon som er rimelig for fremtiden og som ønskes sterkt velkommen av den gjenvalgte franske presidenten.

NATO-spørsmålet burde ikke Dessuten er det for komplisert å delta i valgkampen, sier vår partisekretær Tobias Baudin. Den eneste måten å unngå dette på er å ta en rask vending til Riksdagen, hvor det er sterkt flertall for en rask oppkobling, forutsatt at S sier ja. En slik beslutning ville også avvæpne kanskje hovedargumentet til Moderatene mot St.

Det er så viktig og for fremtiden tvinges det avgjørende spørsmålet fram og settes inn i en valgtaktisk manøver som bekymrer den demokratiske fremtiden.

Sven Britton84 år gammel, medlem av sosialdemokratene siden 1976.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.