Nær rekord: antall besøkende til Tjolholm »Norra Halland

Av Ronny Karlsson

Turister strømmet til Tjolholm slott i sommer. Antall beskjærere var nesten lik antallet i 2021-rekorden.

Tjolholm slott hadde god tilstrømning av glass utover sommeren. Foto: Skriv ut bilder.

Målingen er gjort ved å se på antall bilister som har betalt for parkering, og med 31.752 biler på parkeringsplassen var Tjolholm bare to prosent fra fjorårets rekord.
Selve slottet, våre frukthager og naturområder, de unike overnattingsstedene, samt nivået på mat, drikke og vår service gjør oss i dag til et reisemål som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Vi har merket en økning i besøkende fra Norge, Danmark, Tyskland og til og med noen nederlendere har kommet til oss i år, sier Patrik Olderius, administrerende direktør i Tjolholm Slott.
Du kan også være glad for at besøkende ble lenger og brukte mer penger i fjor. Totalt økte omsetningen med 15 prosent.
En større butikk og besøkssenter i det vi kaller Vstra Magasinet er bra for både besøksopplevelsen og vår virksomhet, og etter bygging av nye parkeringsplasser i arbeidsbyen vår har vi også sett en markant økning av bobiler både svensker og utlendinger , sier Patrik Olderius.
Totalt jobbet rundt 100 mennesker, de fleste unge, på slottet. Det som var negativt var mangelen, fremfor alt, på kokker.
I sommer måtte vi stenge Restaurang Storstugan helt over en helg og enkelte dager til og med redusere menyene. Dette gjenspeiles direkte i Restaurang Storstugans omsetning, som gikk ned 17 % fra 2021, men motvirkes av økte inntekter på andre områder, sier Patrik Olderius.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.