Moderatleder etter Ekot-anmeldelse: Provoserende – Nyheter (Ekot)

Ekots undersøkelse av de nesten 11 000 innsatte som startet sin soning i 2019 og 2020, og som var på flukt etter domsavsigelsen, viser at nesten 2200 – det vil si én av fem – begikk forbrytelser før straffestart – forbrytelser som de senere ble dømt for i. tingrett.

– Jeg synes det er provoserende. Dette er lovbrudd som vi vet ikke kunne funnet sted dersom de hadde sittet i fengsel, sier Ulf Kristersson (M).

Moderat partileder han mener at den nåværende regjeringen ikke har fulgt partiets forslag, inkludert fengsling av flere personer etter fengselsstraff.

– Å senke kravene til tvangsinntekt betyr at flere lovbrudd vil føre til forvaring, sier Ulf Kristersson.

I dag på et møte I justitiekomiteen ble det etter initiativ fra Sverigedemokraterna bestemt at den svenske kriminalomsorgen skulle kalles inn i nemnd på grunn av Ekots anmeldelse.

Sverigedemokrater, moderater og kristdemokrater ønsker at flere fanger skal kunne sone fengselstiden i andre land.

Venstrepartiet Rettspolitisk talsperson Linda Westerlund Snecker mener både regjeringen og noen av opposisjonspartiene har ansvaret for dagens situasjon.

– Sanksjonene er økt i ekstremt høyt tempo. Så vi er her med overfylte fengsler og hvor straffedømte kan fortsette å begå lovbrudd, sier Linda Westerlund Snecker (V).

Senterpartiet ønsker at hasteposter prioriteres i fengslene, og Miljøpartiet De Grønne ønsker at ansvarlige myndigheter – domstoler, politi og kriminalomsorg – skal samarbeide raskere for å identifisere og arrestere høyrisikopersoner, også de som er dømt for vold fra intime partnere og gruppekriminelle. .

Justisminister Morgan Johansson sa til Ekot at flere sanksjoner vil bli åpnet for flere arrestasjoner etter deres fall, noe som kan løse problemet med de løslatte.

– Når straffene generelt for alvorlige forbrytelser økes, så øker sjansene for varetektsfengsling også, sier Morgan Johansson (S).

Du har hatt makten siden 2014, og slik er det nå. Vi har sett noen år tilbake her, 2019 og 2020. Det er under din funksjonstid.

– Ja, men så har vi også en situasjon der vi faktisk har styrket rettsvesenet mer enn noen annen regjering. Tross alt er det nå folk i fengsel som pleide å løpe rundt i byen med våpen.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.