Mistet av syne – nå er Elabdellaoui tilbake på banen

Den norske landslagsspilleren Omar Elabdellaoui, 30, var involvert i en alvorlig ulykke da han feiret det nye året, 2021.

En fyrverkerakett eksploderte i hånden hans og Elabdellaoui ble fraktet rett til sykehuset med brannskader og deretter helt blind.

Jeg har blitt implantert med stamceller

Den tidligere Manchester City-forsvareren utførte elleve operasjoner og fikk implantert stamceller av søsteren Ikram.

Elleve måneder senere annonserte 30-åringen at han hadde fått synet tilbake og kunne komme tilbake på trening med den tyrkiske storklubben Galatasaray.

«Da ulykken først skjedde, var det helt svart for meg, jeg var helt blind og det brant i ansiktet. Jeg fikk sakte tilbake synet av venstre øye og etter en stund kunne jeg se perfekt med det. Mitt høyre øye var dårlig. skadet og jeg var blind på det øyet inntil nylig, da jeg var i stand til å få tilbake synet mitt, skrev Elabdellaoui senere på sosiale medier.

«Jeg savnet virkelig denne følelsen»

Han kom endelig tilbake til fotballbanen mandag da hans Galatasaray beseiret Goztepe 3-2 etter et magisk gjennombrudd i sluttminuttene.

– De har alltid vært ved min side siden dag én og støttet meg. Jeg vil aldri glemme det, og jeg setter stor pris på det. Treneren ville at jeg skulle komme hit, og dette er et stort moralsk løft for meg. Jeg håper jeg kan komme tilbake i form så fort som mulig, sa Elabdellaoui til nettstedet Galatasaray i november i fjor.

Mandag kveld la den norske stjernen ut et bilde på sosiale medier.

– Jeg har virkelig savnet denne følelsen. Takk alle sammen, skrev han.

På sosiale medier ble han heiet frem av flere lagkamerater, inkludert hans tidligere nederlandske Feyenoord-lagkamerat, John Guidetti. «For en fighter du er», skrev svensken senere på sosiale medier.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.