Minst 19 barn drept i skoleskyting – «Folk er desperate» – Nyheter (Ekot)

Det var rundt lunsjtid Tirsdag at en gjerningsmann brøt seg inn på Robb Elementary School i Uvalde, Texas og begikk det nest dødeligste skytingen i USAs historie.

– Disse barna er mellom 8 og 10 år, sier Cecilia Khavar, amerikansk korrespondent for Ekot ved San Antonio universitetssykehus, hvor de sårede i skytingen ble tatt.

Minst 19 barn og to voksne ble drept i skytingen. 18-åringen som ble pekt ut som gjerningsmann skal også ha skutt sin bestemor eller bestemor før han gikk på skolen.

– Det er vondt mange steder i USA, folk er desperate, sier Cecilia Khavar.

På Sant’Antonio sykehus tre barn og en voksen behandles nå, to av dem i kritisk tilstand. På et sykehus i Uvlade er fire andre personer under behandling.

Etterforskningen viser at lovbryteren handlet alene, sa politimester Pete Arredondo på en pressekonferanse. Ifølge ham går elevene på skolen i klasse to til fire.

I en følelsesladet tale i går kveld ba president Biden om strengere våpenlover.

– Blant politikere startet debatten om våpenlover umiddelbart da det ble klart hvor alvorlig skoleskytingen var, men følelsene er sterkere enn vanlig, sier Cecilia Khavar.

Det er litt over 500 barn i skolealder ved Robb Elementary School, de aller fleste er av latinamerikansk avstamning og de fleste er økonomisk vanskeligstilt, melder New York Times.

Uvalde er et lite samfunn med rundt 16 000 innbyggere som ligger omtrent 100 km fra den meksikanske grensen.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.