Marmorstein på skyggebalansene til partene | SVT Nyheter

Regjeringen ønsker blant annet å styrke totalforsvaret, støtte Ukraina og satse på et mottak av flyktninger som er likt fordelt over hele landet.

Nå har de andre partiene lagt frem sine skyggebudsjetter. Senterpartiet foreslår blant annet 180 millioner for å utvide vekststøtten for nyansettelser. Venstrepartiet vil avvikle fradraget av karenstid, øke pensjonene og se flere ansatte i velferden.

– Det er en kløft mellom Venstre og Senterpartiet når det kommer til økonomisk politikk og arbeidsmarkedspolitikk, så ettersom Magdalena Andersson burde bringe disse to partiene sammen, som hun ser ut til å trenge hvis hun skal fortsette å være statsminister, er det et mysterium, sier SVT:s politiske kommentator Elisabeth Marmorstein.

Det kan imidlertid være enighet om klimapolitikk og likestillingspolitikk.

– Hvis ledelsen i senteret får det som den vil, kan den tenke seg å være en del av en S-regjering hvis den er åpen for å samarbeide på høyresiden også, mener Marmorstein.

«Litt merkelig metode»

Moderater, Kristdemokrater, Sverigedemokrater og Liberaler er enige om et felles budsjettforslag. Partiene ønsker blant annet å øke bevilgningen til politiet med en halv milliard kroner og styrke forsvaret.

Statsbudsjettet skal vedtas 15. juni og Senterpartiet skal avgjøre utfallet, sier Elisabeth Marmorstein. Dersom Senterpartiet avgir sine stemmer i den endelige avstemningen om budsjettet, går alternativene til høyreopposisjonen gjennom.

– Her kunne regjeringen gitt noe til Senterpartiet mens budsjettet behandles i komité for å sikre støtte fra Senterpartiet, men det er en litt merkelig metode og jeg er ikke sikker på at du er så opptatt av å gjøre det. .

«Jeg vil bygge det nye huset til de grønne folkene»

Tirsdag la også Miljøpartiet De Grønne fram sitt skyggebudsjett. Det er partiets første budsjett siden det gikk ut av regjeringen. Varamannen ønsker blant annet å investere fem milliarder i kollektivtransport.

– Slagordet deres er at de vil bygge det nye grønne rådhuset. sier Elisabeth Marmorstein.

Se kommentaren hans i spilleren over.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.