Marit Paulsen døde – hun var 82 år

«I vår sorg er vi fortsatt takknemlige og stolte for de mange bidragene som vår livsledsager, mor, bestemor, bestemor, oldemor og oldemor Marit ga», skriver familien i et notat til avisen.

Marit Paulsen er født i 1939 og vokste opp i Norge under andre verdenskrig. Hun flyttet til Sverige på begynnelsen av 1960-tallet og har bodd i Yttermalung i Dalarna siden.

To av brødrene hans ble nazister. Selv har hun hele livet prøvd å kompensere for brødrenes forbrytelser, sa hun i SVTs Min sannhet i 2015.

Fra S til FP

Paulsens politiske engasjement begynte i sosialdemokratene. Før folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994 var han en fremtredende skikkelse for ja-siden.

I 1998 meldte hun seg inn i Folkepartiet (nå Venstre) og var medlem av Europaparlamentet i to perioder. Som policy har hun behandlet spørsmål knyttet til ernæring, miljø og dyrevelferd. Frem til 2007 var hun andre visepresident og talsperson for partiet for eldre.

Venstres partileder Johan Pehrson kommenterer Paulsens død på Twitter.

«Enormt savnet. Han blir tatt av dødens budbringer. En stor liberal samfunnsakt er over. Takk Marit! Alle tanker til familien,» skriver Pehrson.

Han har skrevet over 20 bøker

Marit Paulsen har skrevet over 20 bøker, deriblant «Lille Ida», basert på utdannelsen hennes på slutten og etter den tyske okkupasjonen av Norge.

Det har vært vertskap for Summer i P1 fire ganger: 1975, 1979, 1995 og 2016.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.