Målet er allerede satt for neste film

Kulturnyheterna møter ham før verdenspremieren på hans nye film Triangle of sadness som konkurrerer om Gullpalmen, den vakreste filmprisen i verden som han vant sist han var her med The square 2017.

Selv om vi gjør intervjuet før premieren på filmen, ser det ut til at jeg vet hva det er, for Ruben Östlund har, i motsetning til de fleste regissører og artister, snakket mye i flere år om hva det skal være.

-Det er en måte for meg å finne ut selv hvordan en film vil bli. Jeg må kunne fortelle hele filmen i ord før jeg kan begynne med manuset.

Fra luksusyachten til flyet

Og fra luksusyachten The Triangle of Sadness vil neste film finne sted om bord på et fly.

-Det bør hete «Underholdningssystemet fungerer ikke», tenk deg en lang flytur på 15 timer hvor passasjerene ikke har noe å gjøre. Da vil det oppstå alle slags situasjoner mellom mennesker, sier Ruben Östlund mens han rusler langs de mange luksusyachtene i Cannes-havnen.

«Spennende situasjoner»

-Jeg har snakket med mange om spennende situasjoner som kan oppstå på fly. Noen fortalte meg at det var så utrolig turbulens på en flytur at en femtedel av alle oksygenmasker fløy ned. Så ble folk gale og begynte å slåss og rive dem fra hverandre fordi de ikke var nok for alle.

Men det faktum at underholdningssystemet ikke fungerer, i dag styrer folk hovedsakelig sine egne skjermer.

– Det er klart det er en livline, men bare til batteriene går tomme og det ikke er wifi.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.