M: Sosialdemokratene har betrodd Amineh Kakabaveh nøkkelrollen

Moderaterna, KrF og Venstre har meldt sin støtte til SDs mistillitserklæring. Til sammen har de 174 stemmer i Riksdagen.

Men det skal 175 stemmer til for å felle regjeringen. Der spiller den ville politikeren Amineh Kakabaveh, tidligere i Venstrepartiet, en avgjørende rolle. Velger han å støtte mistillitsforslaget, vil regjeringen falle.

«Bland det hjemme»

På søndagens agenda møttes finansminister Mikael Damberg (S) og partisekretær Gunnar Strömmer (M) for å diskutere mistillitsavstemningen mot justisminister Morgan Johansson (S).

Mikael Damberg mener timingen er problematisk med tanke på at det er tre måneder igjen til valget og at Sverige har NATO-forhandlinger på gang med Tyrkia sammen med Finland.

– I denne situasjonen, når vi har forhandlinger med andre land, for å ødelegge alt hjemme, tror jeg det ikke er lurt.

Gunnar Strömmer argumenterer for at mistillit til Morgan Johansson ikke har noe med NATO å gjøre.

– De moderate har gjennom våren viet enorm oppmerksomhet til å hjelpe NATO i prosessen og styrke forsvaret. Men dette spørsmålet, som gjelder mistillit til Morgan Johansson for hans mangler i indre sikkerhet, har ingenting med NATO å gjøre.

Spissen Morgan Johansson

Han fortsetter med å si at den enkleste måten å unngå en regjeringskrise – og hindre Amineh Kakabaveh fra å få innflytelse – er å bytte til Morgan Johansson.

– At det blir regjeringskrise er et påfunn av Magdalena Andersson og ingenting som opposisjonen har bedt om.

Gunnar Strömmer insisterer på at det er regjeringen som må sørge for at den har riktig antall mandater for å gjennomføre sin politikk.

– Det er ikke opposisjonens ansvar å holde styr på Magdalena Anderssons regjeringsdokumenter eller å ordne opp i de ulike forholdene mellom de ulike villmennene.

Mikael Damberg sier samtaler pågår med Amineh Kakabaveh, det samme gjør alle i den svenske Riksdagen.

-Jeg tror han i utgangspunktet ønsker Magdalena Andersson som statsminister. Jeg tror han i grunnen ikke vil ha kaos, sier han.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.