Lidenskapelig opptatt av integrering | Offentlig

6. juni arrangerer vi nasjonaldagsfeiringen på Rinkeby torg for tolvte år på rad. Jeg har aldri bodd i Rinkeby, men frem til jeg begynte å jobbe på Arbetsförmedlingen i Sverige i 2009, jobbet jeg som videregående lærer i SO i Rinkebyskolan. Han ga meg et engasjement for området.

Ideen med feiringen er å skape en møteplass mellom de som er født i utlandet i utkanten av Järva og folk som bor i sentrum. Det er vanligvis en blanding av musikk, underholdning, taler, lokale foreninger som viser sine aktiviteter og førsteklasses politikere. Ett år deltok han Stefan Lofven.

Da jeg skulle ut av T-banen for noen år siden for å gjøre meg klar til festen på torget, ble jeg stoppet av en glad jente med en flyer. «Du er akkurat det jeg ser etter!» Hun sa. Jeg så meg rundt, hvem mente han? Han jobbet med casting for en film og ville at jeg skulle søke om en spillefilm. Jeg har aldri hatt noen drømmer om skuespill, men jeg gikk med på å prøve. Det skjedde ingenting den gangen, men nå har jeg en rolle i en svensk film som skal spilles inn i sommer. Jeg er utrolig tagget! Jeg spiller en forelder og trener, en karakter som står meg nær. Jeg har jobbet lenge i foreningslivet og vet hvilke vanskeligheter det er for utenlandsfødte å engasjere seg og delta fullt ut, og på denne måten også komme nærmere barna gjennom deres interesser. Det er viktig for meg å delta i filmen for å være med å skape samfunnet med det mangfoldet vi streber etter.

Min lidenskap for foreninger kommer av at min integrering i stor grad har bestått i å søke tidlig til foreninger, både idrettslige og antirasistiske. Jeg flyktet fra Mogadishu til Härnösand alene da jeg var sytten. Jeg skal fortelle deg om det Å reise uten sikkerhetsnetten bok som jeg i utgangspunktet skrev for meg selv og som jeg hadde lenge i skuffen, før jeg bestemte meg for å gi den ut våren 2020.»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.