Laxbolag ønsket å utvide avtalen til Sotenäs – han hadde kalde hender

Hør byråd Mats Abrahamsson (M) om hvorfor de nå sier blankt nei til reviderte planer for lakseoppdrett.

For to år siden presenterte Quality Salmon og Sotenäs kommune planer om å opprette en av de største frittgående laksefarmene i Europa, like utenfor Kungshamn. En investering på opptil 20 milliarder som ville gitt rundt 2000 arbeidsplasser.

Sotenäs og Quality Salmon signerte en avtale der selskapet blant annet skulle sende inn en miljøsøknad innen 16. juni 2022.

Men problemene lot ikke vente på seg. Selskapet har pådratt seg stor gjeld hos politimannen og den svenske Ekobrottsmyndigheten jaget selskapet for mangler i årsrapporten.

Det nye selskapet skulle ta over

Nå kan SVT fortelle at Quality Salmon for bare et par uker siden presenterte en helt ny plan for Sotenäs kommune.

I et internt møte mellom kommuneledelsen og de norske investorene foreslo Quality Salmon å forlenge avtalen mellom kommunen og selskapet og da ville et nytt selskap kjøpe «relevante eiendeler».

Planen var fortsatt å bygge et lakseoppdrettsanlegg, men full produksjon skulle være oppnådd på knappe åtte år.

Men kommunen sa kategorisk nei til forlengelsen: «Draften kan dermed fortsette kun dersom QS betaler sin gjeld, selskapet likvideres og den nettopp nevnte rapporten legges fram», skrives det.

SVT Väst tok kontakt med Roy Höiås, administrerende direktør i Quality Salmon, men klarte ikke å kontakte ham for kommentar.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.