Kristendommen er grunnleggende for samfunnet vårt

Kristendommen skal ha mye av æren for det jeg mener er det beste samfunnet i verden. Det sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen i siste episode av sin podcast.

Nyheter

Publisert 7. juli 2022 kl. 07.00

Danmarks statsminister Mette Frederiksen mener den danske folkekirken, den danske statskirke, er en av grunnpilarene i samfunnet. Vises i siste episode av podcasten «spør statsministeren«(spør statsministeren), der Frederiksen snakker med presten Sørine Gotfredsen, som blir lagt merke til av den norske avisen Dagen.

Temaet for programmet er de to kvinnenes tro og kristendommens posisjon i samfunnet.

Den sosialdemokratiske ministeren hun sier hun går mye i kirken, men er usikker på om hun er troende. På den annen side bekjenner hun seg som en «hardcore»-tilhenger av folkekirken.

– Jeg mener at folkekirken er noe av det viktigste vi har i samfunnet vårt, fordi den utgjør en fysisk, åndelig og daglig ramme rundt noe av det viktigste i livet vårt, sier statsministeren i podkastdelen.

Skatten på sang, ritualene og verdileveringen som Kirken representerer er noe av det statsministeren anser som viktig. Hun og presten er enige om at danskene har blitt mer bevisste på sine åndelige og kulturelle røtter gjennom islams og andre religioners inntog i samfunnet.

Det er Mette Frederiksen opptatt av at kristendommen og åndslivet ikke lenger skal gis plass i offentlig debatt og i det politiske liv. Han sier at den kristne troen risikerer å bli overskygget og rykket opp, fordi den ikke er «konflikt» som andre religioner.

Samtidig ser han det som en «stor styrke» at kristendommen ikke er en «lagreligion».

– Og er vi enige om at vi er et kristent land og at det er kristendommen som skal ha mye av æren for det jeg mener er verdens beste samfunn, så må vi forsvare kristendommen. Er vi sikre på at den kan klare seg selv? du spør.

Sørine Gotfredsen svarer at kristendommen kan klare seg på egenhånd i den forstand at Kristus lever, men at den likevel kan forsvinne fra vår samvittighet og vårt samfunn.

Den danske folkekirken er noe av det viktigste vi har i samfunnet vårt.

Setter Fredriksen

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.