Kristelig Folkepartis leder Ebba Busch holder sommertale

KrF foreslår en såkalt nasjonal plan for å bøte på manglene i svangerskapsomsorgen.

– Vi ønsker å sikre de fødeavdelingene som i dag er nedleggingstruede, disse er Skellefteå og Lycksele, og vi ønsker å gjenåpne fødeenhetene på steder som Kiruna, Sollefteå, Mora og Karlskoga, sier partileder Ebba Busch i sommertalen d. Å nei.

Ebba Busch sier kvinner lider når barselomsorgen ikke fungerer og varsler at partiet ønsker å presse frem at det skal være jordmor ved fødsel.

I dag er det regionene som tar beslutninger om helsehjelp og barsel.

– Forslagene om svangerskapsomsorg vil kunne gjennomføres dersom regionene ble lagt ned, noe Kristelig Folkeparti lenge har sagt at de vil gjøre, sier SVT politisk journalist Karolina Skoglund.

«Det er bare ett regjeringsdokument»

Ebba Busch innledet sommertalen med å erklære at «vi vil vinne valget».

– Det er bare ett regjeringsdokument som har en plan for Sverige, heter det, og viser til KD, M, SD og L, og fortsetter:

– Vi i de borgerlige har en idé og en timeplan. Alle som stemmer rødgrønt kjøper virkelig grisen i sekken, sier Busch og viser til at han tror statsminister Magdalena Andersson (S) vil få det vanskelig å sette sammen et regjeringsdokument.

Norge og Danmark som modeller

I talen snakket Busch også om problemet med stigende priser, lange køer for bistand og gjentok at KD ønsker å avvikle regionene og gi staten omsorgsansvar.

– Norge og Danmark har for lengst tatt i bruk samme system som Sverige. Men de la ned fylkeskommunene sine, gjorde omsorgen til en felles nasjonal satsing, og kunne derfor begynne å kutte i køene.

– For dette er jeg stolt av alle de regionale kristendemokratiske rådene i landet som går til valg på å avskaffe seg selv.

Fire raske spørsmål til Ebba Busch (KD)

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.