Kira Unger har funnet nøkkelen til Storbritannia: nå vil hun motstå gigantenes fristelser

Kira Ungers Og Olga Beck Friis ønsker å digitalisere loven for alle bedrifter med sin startup Pocketlaw. Det kan for eksempel dreie seg om å opprette og administrere avtaler eller delta i maler for ulike avtaler.

Nylig hentet gründerne inn 110 millioner i ny kapital, hvorav det meste kom fra Skype-gründer Niklas Zennströms venturekapitalselskap Atomico. Internasjonal ekspansjon står fortsatt øverst på agendaen.

Kira Unger har nettopp kommet tilbake fra det gigantiske SaaStr-arrangementet i Barcelona og forteller SaaS Brief om deres investering i Storbritannia og hvordan de vil lykkes på sin vekstreise. Men foreløpig er det ikke kjent nøyaktig hvor mye selskapet vokser, gründerne har bare avslørt at de tilbakevendende årlige inntektene fra selskapets abonnementer økte med 800 prosent i fjor.

«Vi lanserte i Storbritannia etter sommeren 2021. De første månedene var litt trege, men siden november har det begynt å ta fart og vi har nå 25 % av kundene våre i Storbritannia,» sier han og fortsetter.

«En av grunnene var nok at min medgründer Olga faktisk flyttet til London før vi ansatt en country manager. Vi tror på å ha et sterkt team lokalt. Så strategien er i første omgang å fokusere på teknologikyndige selskaper i storbyer, vi har vært i stand til å vinne mye terreng der. Nå er målet at kunder i Storbritannia skal stå for over 50 prosent av det totale antallet kunder tidlig neste år.»

Kira Unger avslører også at det meste av selskapets salg er inbound (dvs. kundeforespørsler), opptil 70 %. Av det salget er 25 prosent selvbetjening via nettsiden. Han beskriver det som å ha en veldig produktorientert vekststrategi.

I tillegg til Storbritannia har Pockelaw også ekspandert til Norge og planlegger å ekspandere til Danmark og Tyskland i løpet av året.

Hvordan velger du landene du vil utvide til?

«Vi holder oss til tre kriterier. Størrelsen på markedet, de regulatoriske forholdene og markedets tekniske modenhet, slik kom vi til at Storbritannia var vårt beste alternativ og det viste seg å være riktig. Utvidelse er vanskelig, men det stopper oss ikke; spesielt ikke fordi vi har vist at behovet for Pocketlaw er like stort i utlandet. «

Hva er dine utfordringer i dag?

«I dag har vi flere bedriftskunder, som kan tiltrekke oss et mer eksklusivt marked enn vi ønsker. Det er en vanlig utfordring innen SMB SaaS å bli trukket tilbake til markedet raskere enn forventet. Du vil unngå å gjøre det for tidlig når resten av markedet er enorm. Men når du har selskaper som involverer deg og er interessert, kan det være vanskelig å motstå”.

«Alt handler om timing. Vi vil fortsette oppmarkedet og ha mange større kunder. Men det er viktig å være fokusert når du virkelig vil gjøre alt på samme tid”.

Ble din siste runde påvirket av den endrede markedssituasjonen?

«Nei, vi avsluttet emisjonen av aksjer i midten av mars. Så noen av problemene som er mer vanlig i dag har ikke dukket opp i vår prosess og det har ikke vært noe som har påvirket vår verdsettelse. De nåværende kravene vil sannsynligvis være høyere. først, noe som kan være en fordel for B2B SaaS-selskaper med solide og stabile beregninger.»

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.