Johan Kristoffersson kjører Nitro RX i Strängnäs

Foto: Dreyer og Reinbold Racing JC

Rallycrossmester Johan Kristoffersson blir en av eierne av andre runde av Nitro Rallycross i Strängnäs neste helg. Han er fire ganger verdensmester i rallycross og for første gang skal han sitte på en helelektrisk FC1-X.

Johan Kristoffersson er en av de største rallycrossførerne i sin generasjon, blant annet takket være fire verdenstitler (FIA World Rallycross Championship 2017, 2018, 2020 og 2021). Nå har Nitro Rallycross annonsert at Kristoffersson skal lede delkonkurransen Nitro Rallycross i Strängnäs 30. og 31. juli. Han skal kjøre for det amerikanske laget Dreyer & Reinbold Racing JC.

– Det vil kreves mye av meg da dette blir mitt første løp i en 100 % elektrisk rallycrossbil og jeg gleder meg til å teste FC1-X-bilen mot de nye motstanderne. Det blir en stor utfordring og en fantastisk opplevelse og jeg skal gjøre mitt beste for å vinne, sier Johan Kristoffersson.

Lageier Dennis Reinbold sier:
– Vi er glade for å kunne meddele at Johan har valgt å kjøre med oss. Johan har en imponerende og solid bakgrunn innen alle former for racing og har også vist seg å være rask i alle former for racerbiler, ikke minst rallycrossbiler.

Andre lagkamerater er svensken Robin Larsson (som vant den første Nitro RX-konkurransen på Lydden Hill), nordmannen Andreas Bakkerud og jamaicaneren Fraser McConnell.

Bilen, FC1-X, er helelektrisk, har 1.070 hestekrefter og går 1-100 på 1,4 sekunder (!).

På konkurransen

Nitro Rallycross ble grunnlagt i 2018 av den legendariske Travis Pastrana. Konkurransen er blant annet kjent for elbilen til gruppe E og dens ekstremruter med høye hopp.

Konkurranseturneen 2022/2023 er i gang akkurat nå, hvor helgens konkurranse i Strängnäs blir andre del av konkurransen. Deretter følger en rekke delkonkurranser i USA, Canada og Saudi-Arabia: finalen finner sted i mars 2023 et sted i USA.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.