Isabelle Gulldén om søsterens sykdom: «Det verste jeg noen gang har levd»

Om ikke lenge ble Isabelle Gulldén en publikumsfavoritt i Vipers Kristiansand. I går ble hun norgesmester med storklubben og da hun tirsdag spilte sin siste hjemmekamp var det et følelsesladet farvel. Gulldén, som brøt kontrakten for tidlig og flyttet hjem til Sverige etter sesongen, var i tårer etter kampen.

– Familien går først, det er hundre prosent riktig, selv om det er trist for oss å miste Bella, sier Viper-trener Ole Gustav Gjekstad.

Det var i februar nyheten kom og det plutselige vendepunktet i karrieren. Gulldén vil ikke respektere sin avtale med den norske klubben. I stedet velger han å flytte hjem til den svenske ligaen etter elleve år i utlandet.

Gulldén har tidligere uttalt at en av årsakene til flyttingen er at søsteren hennes led av kreft.

Da nyheten kom, fikk Gulldén fri til å reise hjem og møte søsteren.

– Det var ekstremt tungt, du kan ikke forklare den situasjonen når hun ringer og forteller det … Det var det verste jeg noen gang har opplevd.

Champions League sluttspill neste helg

Isabelle Gulldén etter sin mesterskapsseier i helgenaleneen oppgave igjen hos hans norske klubb: neste helgs Champions League-finale, hvor Gulldén kan sikre seg sin andre CL-tittel i karrieren.

Så venter Lugi-kampene neste sesong.

– Det er ikke det at jeg skal trene mindre, men det er klart det blir viktigere med en annen del utenom håndballen. Tidligere har jeg vært egoistisk på mange måter, men så fikk jeg barn og det ble annerledes. Og så kom beskjeden til søsteren min om kreft, så ender håndballen lavere og familien betyr mer og mer, derfor bestemte jeg meg for å flytte hjem.

Er det vanskelig å komme videre i livet og fortsette å spille håndball på et så høyt nivå?

– Både. Det er fint å ha noe annet å tenke på, koble fra hjernen fordi du går med konstant bekymring og forventning, du har konstant angst og press i brystet, så på en måte, når du først har satt deg på flyet, har du kanskje noe annet å tenke på selv om det hele tiden ligger i bakhodet.

REPORTASJE: Se hele reportasjen med Gulldén på farten fra Norge:

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

REPORTASJE: Gulldén og det plutselige vendepunktet i karrieren og overgangen til Lugi

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.