IHF advarer den norske håndballpresidenten

Presidenten i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

Norges Håndballforbunds president Kåre Geir Lio får en advarsel fra IHFs etiske komité etter å ha snakket om Champions Leagues hovedsponsor, Delo, etter den russiske invasjonen av Ukraina. Han får advarselen selv om EHF senere brøt sponsoravtalen.

Norsk håndballpresident Kåre Geir Lio uttalte seg kritisk om den russiske invasjonen av Ukraina og det russiske logistikkselskapet Delo, som var hovedsponsor for kvinners Champions League. Lio kritiserte sponsoravtalen med det russiske selskapet, som kontrolleres av Sergei Shishkaryev, som også er president i det russiske håndballforbundet.

– Vi vet at Shishkaryov er nær Vladimir Putin og vi vet at Delo utfører tjenester som Putin er avhengig av, sa han senere og oppfordret det europeiske håndballforbundet (EHF) til å bryte avtalen, noe de gjorde til og med et par uker senere. .

Får melding fra IHF

Men nå får Lio et varsel fra Det internasjonale håndballforbundet (IHF). Avgjørelsen ble tatt av IHFs etikkkommisjon, som mener Lio har brutt forbundets etiske retningslinjer, melder det norske VG.

«Enkeltpersoner bør ikke begå handlinger som kan påvirke tilliten til IHF eller til håndball generelt», skriver IHF i et brev, ifølge den norske avisen, og fortsetter:

«Etiske retningslinjer skal sikre at alle IHF-medlemmer observerer og støtter etisk oppførsel i vår idrett. Presidenten i Norges Håndballforbund har brutt denne regelen.»

De skriver også at uttalelsene var «uaktsomme og utilstrekkelige» og at Lio bør være forsiktig i fremtiden når han snakker om det russiske håndballforbundet.

«Forsvar det»

Hos VG sier Kåre Geir Lio at han ikke er helt sikker på hva varselet betyr, men ga uttrykk for at hele Håndballens Norge sto bak.

– Jeg forblir tro mot det jeg sa og tar det ikke så tungt, sier han.

IHFs etikkkommisjon, som advarte Lio, ledes av Hussein Moustafa Fathy (Egypt), og avgjørelsen ble tatt sammen med Jorge Pulido Vázquez (Mexico) og David Barrufet Bofill (Spania), ifølge VG.

Forbindelse: VOLLEYBALLPRESIDENT HAR MOTATT VARSEL ETTER ERKLÆRINGENE FRA RUSSLAND

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.