Hvem har det mest vanskelig i det politiske sentrum? | Nyheter

Viktor Barth-Kron Og Tomas Nordenskiöld tok plass i podcaststudioet for denne ukens episode av Politikrummet, Expressens podcast om svensk innenrikspolitikk.

Og denne gangen, som de siste ukene, er ikke Politirommet opptatt av å avgjøre om Sverige skal gå inn i NATO. Problemstillingen tas opp i forbifarten.

– Å forhandle med Venstre og Senterpartiet er en ting å forhandle med Erdogan en annen, sier Tomas kort før diskusjonen går over til situasjonen til de liberale og sentrumspartiet i politisk sentrum.

To partier som havnet på samme plass i det politiske livet etter forrige valg, men som deretter tok ulike veier.

L fornøyd med opinionen

– Venstre har fått en liten økning i gjennomtenkte meningsmålinger og har gjort det mye. Akkurat nå er jeg 3,5 % lykkeligere enn Sverige gjennom tidene, sier Viktor, og viser til at det ser ut til å være en rolig, om enn noe villedende, ro i partiet.

Både Viktor og Tomas er til stede tirsdag når lederen i Venstre Johan Pehrson møtte stortingsreportere for et en times møte.

– En rekon derfra er nok at så fort Johan Pehrson blir litt stresset, så gjør han en spøk. Og det ser faktisk ut til å fungere ganske bra, sier Tomas.

Men møtet ga også mange svar på hvilke politiske veier som venter T nå, blant annet spørsmålet om forholdet til SD og spørsmålet om friskoler.

– Og der sa han likevel noen ting som kan være interessante for fremtiden, sier Viktor.

– Ja, han sier han vil gå utover alle andre borgerlige partier når det gjelder innstramminger for friskoler, sier Tomas.

Frustrasjon i C.

Og der de liberale ser en positiv retning foran valget, er tonen i Senterpartiet en annen.

– Han er ganske engstelig og frustrert akkurat nå i Senterpartiet, sier Tomas, og mener at partiets strategiske sentrumsposisjon ikke lenger nødvendigvis anses som troverdig blant Senterpartiets medlemmer.

– Spørsmålet i seg selv er hvor mange utenfor sentrum som anså den strategiske sentrumsposisjonen som så vanvittig troverdig før, påpeker Viktor.

Hele diskusjonen om liberale, sentrumspartiet og det politiske sentrums rolle i valgkampen finner du i avsnittet «Det lange og brede sentrum». Politirommet er overalt hvor det vanligvis legges ut podcaster og det er også mulig å lytte direkte til spilleren som er innlemmet her i artikkelen.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.