Humanas resultatkrav i HVB-bedrifter – over 40 prosent

I forbindelse med at fem år gamle John Walter ble funnet død etter å ha omdirigert fra HVB Platea-hjemmet i Hagfors i sommer, kunne SVT avsløre at de kritiserte boligene ga uvanlig store overskudd. I 2020 hadde det proprietære konsernet Humana et overskudd på opptil 39 % av Plateas omsetning.

– Jeg har aldri optimalisert for at vi skal få høy fortjeneste, det har aldri skjedd, sa Johanna Rastad, administrerende direktør i Humana.

Høye budsjettmål

Men SVT Nyheter Värmland har lest dokumenter som viser at Humana krever store overskudd i sin HVB-virksomhet. Budsjettmål på mellom 20 og 40 prosent profitt er ikke uvanlig i mange HVB-bedrifter over hele landet, mens gjennomsnittlig fortjeneste for svenske aksjeselskaper ifølge Företagarna-organisasjonen er rundt fem prosent.

– Høres veldig høyt ut. Jeg kan ikke huske at vi har et slikt budsjett, men vi har et snitt på syv til ni prosent, sier Ulrik Bonnevier, forretningsutvikleren i Humana Group.

Trusler, vold og våpen

SVTs gjennomgang viser også at flere HVB-selskaper innen Humana-konsernet har hatt store overskudd samtidig som de har vært preget av alvorlige misligheter. Disse inkluderer Platea i Hagfors, som ble tvunget til å stenge kort tid etter døden til fem år gamle John Walter, og Storsjögården i Gävle, hvis tillatelse ble inndratt i januar i år etter alarmerte meldinger om vold, trusler, voldtektsforsøk og væpnet kriminalitet. . Begge boligene har overlevert 30 % overskudd til eier Humana på få år.

– Det er flere faktorer på ulike nivåer i organisasjonen som på en eller annen måte har kollapset og gjort at vi havnet i disse situasjonene. Det er ingenting som tyder på at det er et overskuddskrav som er forklaringen på dette, sier Ulrik Bonnevier.

Konsernsjef Johanna Rastad takket nei til intervju.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.