Handheld Group er kjøpt opp av MilDef
Håndholdt gruppe, en ledende robust bærbar produsent, kunngjør i dag at den har signert en avtale som skal kjøpes opp av MilDef, en svensk internasjonal taktisk IT-leverandør notert på Nasdaq Stockholm SmallCap. Gjennom transaksjonen kjøpte MilDef 100 % av de utestående aksjene i Handheld Group AB.

De to selskapene ser store muligheter i de felles interesser og dype kundeforhold som eksisterer på begge sider, men som ikke nødvendigvis overlapper hverandre. Handhelds virksomhet vil fortsatt styres uavhengig under Handheld-navnet og grunnleggerne og majoritetseierne av selskapet Jerker Hellström og Thomas Löfblad vil forbli i selskapet og fortsette å jobbe uendret.

MilDef og håndholdt: en vinnende kombinasjon

Med oppkjøpet av Handheld fortsetter MilDef sin vekstbane. Avtalen innebærer at konsernet samlet sett styrker sin posisjon som en etablert internasjonal leverandør av premium slitesterke og ultraslitebestandige løsninger for alle typer virksomhetskritisk infrastruktur.

Avtalen utvider begge selskapenes produktporteføljer og gir samtidig en betydelig større felles kundebase. Dette gjør igjen at konsernet kan tilby enda større verdi til sine kunder og styrke sin internasjonale tilstedeværelse, inkludert en større markedstilstedeværelse i allerede etablerte markeder.

Kombinasjonen av de to selskapenes ressurser og kompetanse gir en solid plattform for videre vekst. Både Handheld og MilDef har et sterkt fokus på å gi merverdi og høykvalitetsløsninger til sine kunder, samtidig som deres bedriftskultur og verdier er preget av inkludering med sterk lagånd blant ansatte.

«Det er sjelden at to selskaper i samme bransje ikke bare utfyller hverandre så positivt, men også har en lik bedriftskultur med sterk lagånd som en av mange viktige suksessfaktorer. Jeg ser frem til mulighetene som er nå. opprettes og fortsetter å bygge Handheld som en del av MilDef Group. Denne avtalen vil gi mange spennende synergier og muligheter og vil dermed styrke vår virksomhet i fremtiden, sier Thomas Löfblad, CEO, Handheld Group.

«Kjøpet av Handheld oppfyller flere formål for MilDefs ekspansjon. Fra et produktperspektiv får vi et løft på områder hvor MilDef tidligere hadde visse hull, fra et organisatorisk perspektiv får vi tilgang til prioriterte geografiske markeder og Operasjonelt har begge virksomhetene komplementære kompetanse. og evner. Spesielt interessant er Handhelds vellykkede virksomhet i USA, hvor vi ser et godt potensial for å jobbe sammen for å gire opp i dette viktige markedet. Selskapene har svært lite overlapping og utfyller hverandre godt. Vi ser frem til å bygge noe større og enda bedre sammen. Det er også med stor glede at vi også ønsker håndholdte ansatte velkommen til MilDef-familien, sier Björn Karlsson, administrerende direktør i MilDef Group.

Om MilDef
MilDef ble grunnlagt i 1997 i Helsingborg, Sverige, og er en taktisk IT-leverandør for krevende miljøer. Taktisk IT inkluderer robust elektronikk, programvare og tjenester. I dag selges MilDef-produkter til mer enn 160 kunder gjennom MilDefs datterselskaper i Sverige, Norge, Finland, Storbritannia og USA, samt gjennom partnernettverk i over 30 land, hovedsakelig innenfor EU. MilDef er notert på Nasdaq Stockholm. www.mildef.com

Håndholdt informasjon
Handheld Group er en svensk produsent og global leverandør av holdbare bærbare datamaskiner, PDAer og nettbrett. Handheld og dets partnere over hele verden leverer mobilitetsløsninger til selskaper innen geomatikk, logistikk, skogbruk, offentlig transport, konstruksjon, vedlikehold, gruvedrift, militær og sikkerhet. Handheld Group, med hovedkontor i Sverige, har avdelinger i Finland, Storbritannia, Nederland, Italia, Tyskland, Sveits, Australia og USA. Les mer på www.handheldgroup.com/se.Pressekontakter
Thomas LöfbladCEO, Handheld Group, Sverige: +46 510 54 71 70
Sofia LöfbladMarkedsdirektør, Handheld Group, Sverige: +46 510 54 71 70

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.