Hammarby Fotball

Veton Berisha er på stedet i Bajen. Hør spissen fortelle om hva som lå bak Hammarbys valg og hva han håper å få til i klubben.

Veton Berisha, velkommen til Hammarby.
– Tusen takk.

Kan du fortelle oss om karrieren din?
– Proffkarrieren min startet med Viking, fra jeg var 16 til 21. Så flyttet jeg til Greuther Fürth, Tyskland, andre Bundesliga og ble der i to år før jeg ble byttet til Rapid Wien i Østerrike. Jeg har vært der i 18 måneder. Så dro jeg til Brann i Norge og ble der i åtte ni måneder før jeg flyttet til Viking hvor jeg ble i to og en halv sesong før jeg signerte for Hammarby.

Du har kjent Richard Magyar siden din tid i Tyskland. Snakket du om noe før flyttingen?
– Ja, jeg snakket litt med ham, jeg spurte han litt om Hammarby og han sa at jeg måtte bli med han … Jeg snakket med ham både før og etter jeg signerte.

Er det noen andre du kjenner på laget fra før?
– Jeg snakket litt med Edvin Kurtulus da jeg var i siste kamp på landslaget. Jeg møtte ham da vi møttes i Sverige på Friends og tok en liten prat der, og så snakket vi igjen da vi møttes på Ullevål. Så byttet vi skjorte.

Du har vært rundt i Europa en stund, før du nylig spilte hjemme i Norge. Hvordan valgte du å komme til Hammarby og ikke et annet lag i Europa?
– Hovedårsaken er interessen som Hammarby har vist meg. Jeg tror ingen klubb jeg har vært i har vist den store interessen som Hammarby har, egentlig siden i vinter. Følelsen har alltid vært den å ville komme. Og interessen som Martí viste for meg var veldig viktig for meg å komme hit.

Hva vet du om Hammarby?
– Jeg vet de er de beste fansen i Skandinavia, en veldig fin klubb i Sverige som gjorde det bra de siste årene med gullcupen og så cupfinalen for et par måneder siden. En klubb som satser mye.

Du beskrives som en hardtarbeider. Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?
– Jeg vil også si at jeg er en veldig hardtarbeidende spiller som alltid setter laget først. Samtidig er jeg en spiller som skaper mange sjanser og scorer mange mål og assists. Og veldig god i utskriftsspillet.

Før intervjuet fortalte du at du hadde sett noen Hammarby-kamper. Tror du at du vil tilpasse deg måten laget spiller på?
– Ja, jeg tror jeg vil passe veldig godt inn. Jeg tror dette er en av grunnene til at Martí ville ha meg og at Hammarby ville ha meg. Jeg tror det vil fungere veldig bra. Vel, Hammarby har mange gode spillere, så jeg gleder meg til å spille med alle sammen.

Er du spiss, men føler du deg komfortabel i andre posisjoner også?
– Ja, så jeg er klart best som spiss, men jeg kan også spille på begge sider.

Du har også en fin oversikt over mål de siste årene. Hvorfor gikk målene så bra?
– For det første tror jeg det hovedsakelig har med erfaring, de siste årene og selvtillit å gjøre. Samtidig scoret jeg også noen mål først, men så spilte jeg mest på vingen. Etter å ha begynt å spille regelmessig som spiss har jeg også scoret mye flere mål, jeg tror det er hovedgrunnen til at jeg har scoret mye i det siste.

Hva er dine forhåpninger til tiden din her i Hammarby?
– Håpet er å vinne gull og spille i Europa. Da ville det vært en stor fordel om jeg ble vinneren av Allsvenskans skytemesterskap.

Hvis du blir tatt ut til søndagens kamp mot Värnamo, er du klar til å spille da?
– Ja, så lenge alt går bra nå på de neste treningene før kamp, ​​er jeg veldig lysten på å spille litt på søndag foran hjemmepublikummet.

Hva er kroppstilstanden din?
– Staten er at han har hatt betydelig fremgang i det siste og at jeg har begynt å trene litt med ball så jeg håper han fortsetter å gjøre det bra denne uken slik at jeg kan delta.

Til slutt vil jeg nok en gang ønske dere hjertelig velkommen til Hammarby.
– Tusen takk! Jeg kan ikke vente med å starte.

Foto: hammarbyfotboll.se

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.