Gitt en som er spikret til tross for den harde strekningen | Tips og odds

Vi har blitt vant til utseendet til kuponger de siste ukene, og nok en gang dominerer tilbudet i Nations League tilbudet. Elleve av de 13 kampene ble trukket fra Europatipset-landslagsturneringen. En kupong som strekker seg over to dager, med de siste spilt mandag kveld. En kamp av amerikanske MLS og en av Ettan Södra fullfører streken.

Her er mine første tanker og egenskaper:

A.D: Send inn ekspertens 96-linjers system her

A.D: Send inn ekspertens 288 linjesystem her

Kamp 1. Som jeg nevnte i min melding om de første europeiske valgene denne uken, hadde Sverige det vanskelig mot Serbia, selv om jeg må si at en spiller som Hjalmar Ekdal har imponert. Siden den gang har Joakim Nilsson vært skadet og Janne Andersson har blitt tvunget til å kalle Pavle Vagic og Aiham Ousou fra U21-landslaget. Kurtulus og Ekdal starter trolig midt i forsvaret og det er tross alt ingen spillere du ønsker deg mot en velstående Erling Braut Haaland . På midtbanen må Cajuste, som imponerte mot både Norge og Serbia, ta enda mer ansvar da både Mattias Svanberg og Kristoffer Olsson blir diskvalifisert etter å ha fått to gule kort under de tre innledende rundene av Nations League. Spissen kom Dejan Kulusevski tilbake fra flekken og både Isak og Forsberg burde kunne starte på nytt. Det er et godt oppsett, men når fundamentet ikke er der, er det lett for hele huset å kollapse. Norge startet som kjent gruppa med å slå Serbia og Sverige på bortebane. To svært vanskelige oppgaver og torsdag ville enkelt ha løst den tredje strake viktorianeren på Ullevål da svake Slovenia kom på besøk. Det ble imidlertid ikke så enkelt. Slovenerne har redusert flatene og selv ikke i elleve mot ti-kampen på 30 minutter har Solbakkens menn klart å sette hull på motstanderne. 0-0 endte den kampen til slutt. Nå blir det imidlertid en helt annen type kamp hvor et revansjesugen Sverige gjerne vil angripe, noe som åpner for omstillingsområder for spillere som King, Ödegaard og ikke minst Haaland. Den norske troppen er mer eller mindre jevnlig og da ser den knallsterk ut. Ikke minst på midtbanen hvor Ödegaard kan få selskap av Berge og svømmeren Martin Thorsby. På Friends Arena kunne Norge ha scoret mer enn to ganger og skaper sannsynligvis ikke færre sjanser på Ullevål. Mange tippere strekker seg som vanlig med hjertet, noe som betyr at man sannsynligvis ikke blir for mye slitt. Så det er en flott spiker å bygge systemet på.

Kamp 5. Georgia var som kjent i den svenske VM-kvalifiseringsgruppen og viste allerede da klassen. De presset Blågult på Friends Arena og beseiret Jannes menn hjemme i Tbilisi selv om Sverige hadde alt å spille for. De fortsatte å utvikle seg og Nations League fikk en god start. Maks ni poeng i kornmagasinene og mektige 12-2 i målforskjell. Nylig i den vanskelige bortekampen mot Nord-Makedonia, som nylig slo Italia i sluttspillet mot VM, vant Georgia 3-0. 21 år gamle Khvicha Kvaratskhelia scoret da ett av målene og det vil ikke vare lenge før Dinamo Batumi-lira-spilleren blir utenlandsproff. På 16 landskamper scoret han åtte ganger, noe som er mer eller mindre et godt tall. Ellers er vertsnasjonen avhengig av siter som Aburjania (Gil Vicente), Kakabadze (Krakow) og målvakt Mamardashvili (Valencia). Bulgaria er en fotballnasjon som virkelig er på broen og egentlig er det bare Kiril Despodov som har noe så nærme klasse på det landslaget. Her er det imidlertid suspendert og er et flott avbrekk for gjestene. Bulgarerne kom nærmere fra 1-1 mot elendige Gibraltar og da de møtte Georgia hjemme for en uke siden ble de slått med tafatte 2-5. Det blir neppe lettere for gjester å etablere seg i Tbilisi og jeg har stor tro på Georgia her. En ser ut til å være strukket opp til ti prosentpoeng mer, men en og annen dårligere spiker kan koste deg. Man blir stående alene.

Kamp 4. Sveits har vært en god kamp verdimessig i de to siste rundene, men har blitt slått av henholdsvis Portugal og Spania. Jeg gir imidlertid ikke opp, men jeg gir Sveits en god sjanse til å bjeffe igjen. Alpinasjonen har et skikkelig fint landslag på papiret hvor bildet er stabilt. Yann Sommer er en keeper på høyt nivå, og midtbanespillerne Akanji og Schär gjør det bra. Sistnevnte er nå tilbake fra suspensjonen. Midtbanen er den beste delen av laget hvor Murat Yakin kan forme Freuler og Xhaka som begge har gode defensive kvaliteter. På første rad kjemper Seferovic, Gavranovic, Embolo og Okafor om spilletid. Dessuten er Shaqiri en gammel mann i boksen. I fjor spilte dette Sveits uavgjort mot Spania og Frankrike i EM og vant sin kvalifiseringsrunde til VM før Italia. Dette sier noe om lagets potensiale. Med null poeng og 1-7 målforskjell etter tre runder er det nå på tide å ta poeng. Portugal leder flokken med syv registrerte pinner og passerte Sveits i Lisboa for en uke siden. Cristiano Ronaldo var vanligvis sulten på mål på den tiden og representerte to mål og en assist. Dette er imidlertid ikke de eneste offensive truslene dette Portugal har. Troppen inkluderer også navn som Bernardo Silva, André Silva, Diogo Jota, Bruno Fernandes, Rafael Leao og Goncalo Guedes. I forsvar holdt Pepe og Danilo seg godt sammen, men det er fortsatt et svakt punkt å utnytte. De er ikke direkte den sterkeste midtbanespillerduoen i verden. Portugal gikk også til gruva det siste året hvor hjemmenederlaget mot Serbia og bortekrysset mot Irland skiller seg ut. Jeg nekter å gi opp når det kommer til Sveits, og på hjemmebane i Genève bør de sees med større sjanse til å gjøre opp poeng enn linjen påstår. 1X har høyeste prioritet.

Kamp 5. Hellas vant EM i fotball i 2004 med en forsvarsmur som var mer eller mindre umulig å trenge gjennom. Kanskje de blå-hvite er på god vei til å finne en vinnende defensiv oppskrift, for etter tre kamper i Nations League har grekerne ni poeng og ingen innslupne mål. Mavropanos og Chatzidiakos så stabile ut sammen, men sistnevnte ble skadet i første omgang mot Kypros torsdag. Tzavellas grep så inn og er en grei lirer. Fremover vil hovedsakelig Bakasetas og Pavlidis gjøre det, og totalt sett er det et helt greit landslag som har produsert Hellas. Her går imidlertid de blå og hvite amok etter storfavorittene. Kosovo tapte hjemmekampen mot Hellas 0-1, men har ellers to gruppeseire. Senest kom de fra fine 3-2 mot Nord-Irland. At Dresevic og Kastrati fikk gule kort i tilleggstid og derfor ble diskvalifisert gjorde litt døvhet til stemningen, men det er spillerne som kan byttes ut. Ellers kan du se Napoli-forsvarsspilleren Rrahmani og Lazio-spissen Muriqi, hvor sistnevnte scoret to mål mot Nord-Irland. Han får selskap i angrepet av Milot Rashica som spilte for Norwich forrige sesong. Zeneli og Kololli er to andre angrepsspillere med mye å gi og Kosovo kan finne noen hull i dette Hellas. Dette blir det sjette møtet mellom nasjonene de siste to årene, og tre av dem har endt uavgjort. Det har også vært kamper over hele linja og jeg ser ingen grunn til at det skulle være annerledes nå. Når sistnevnte likevel ser ut til å lande rundt 10 %, er det et must å engasjere seg fra start.

Skille seg ut

Malta (kamp 7)

San Marino har kun vunnet én landskamp i hele sin historie, og det var for 18 år siden. Lilleputtnationen er rangert lavest av alle land av FIFA og har scoret 18 landskamper på rad. Malta er borte, men de er betydelig bedre enn San Marino. Gitt en som er spikret til tross for den harde strekningen.

Å skrelle

Sveits (kamp 4)

Portugal gikk forbi Sveits i Lisboa, men portugiserne har blandet seg og gitt mye det siste året. Sveits kan mer enn de viste ved åpningen av Nations League og kan gi bort en kamp til hvilket som helst landslag på hjemmebane. Skinnene skal samles i Genève.

Dratt ned

Kosovo (kamp 5)

Kosovo har en utmerket samling av spillere og har krysset veier med Hellas tre ganger i de fire siste gjensidige møtene. Jada, det var et hjemmetap mot samme motstand for en uke siden, men det var en fullstendig balansert kamp. Det faktum at sistnevnte er stiplet med rundt 10% er helt opprørende og et must for å inkludere det.

A.D:

Ekspertsystemforslaget:

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.