Frida Karlsson avstår fra konkurranser – hun satser alt på toalettet

I vinter har Frida Karlsson store sjanser til å vinne verdenscuppen sammenlagt fordi norsk dominant Therese Johaug har trukket seg.

Men Karlsson vil gi opp flere verdenscuprennhelger for å få best mulig forberedelse til verdenscupen i Planica. Dette til tross for at de nye poengreglene gjør at det er ekstremt viktig å delta i mange konkurranser for å vinne verdenscupen sammenlagt. De 50 beste får poeng, opp fra 30.

«Ikke et godt øye»

– For å være ærlig har jeg ikke så god peiling på de nye reglene for det er ikke målet mitt i vinter. Jeg vil trekke meg fra konkurranser. Hvis VM hadde vært viktig, hadde jeg ikke valgt dem. Jeg vil se løpene (i verdenscuppen) som et steg mot verdenscupen, sier Karlsson og fortsetter:

– Neste år, uten mesterskap. Da blir det fullt fokus på VM. Men i år er det toalettet som kribler mest i magen. Jeg liker å ha et slikt mål.

Han ønsker å kjøre alle VM-løp unntatt sprinten.

Frida Karlsson sier hun ikke har planlagt løpet, men signaliserer allerede at det er mye som tyder på at Tour de Ski vil klare seg ved årsskiftet.

– Jeg er fortsatt ganske spent. Jeg synes det er ganske godt timet. Du får en treningsperiode etterpå, sier han.

Ha det gøy med å bestemme

Frida Karlsson forlot landslaget sammen med venninnen og sprintstjernen Maja Dahlqvist. Sammen gjør de sin investering i løpet av preseason.

Det er tydelig at Karlsson liker å ha hundre prosent kontroll over skilivet. Fra i dag og frem til VM-løpene i februar.

Føler du deg bedre nå som du fullt ut kan bestemme deg for oppsettet og kan være deg selv utenfor landslaget?

– Jeg har alltid vært meg selv. Du har vært litt begrenset på noen områder. Før var det leir en uke i måneden. Du må dit (til landslagsbanen) og så hjem og utnytte de tre andre ukene i måneden. Det er der jeg vet at du har mest utvikling. Nå har jeg tid og rom til å gjøre andre ting, sier Frida Karlsson, som tilbrakte mesteparten av sommeren hos foreldrene i Sollefteå.

– Jeg liker det her og leiligheten kan stenges som om sommeren. Men jeg er snart tilbake, sier Karlsson.

«Ikke uten betydning»

Hvordan fungerer det å ha ansvar for å planlegge selv?

– Per (Nilsson, treneren) synes vi er greie og ser etter en retur. Det skal også være gøy. Jeg tror treningen gir mer da. Det spiller ingen rolle om du gjør akkurat dette eller akkurat det, og du er klar.

FINN UT MER: Karlsson etter å ha trukket seg fra landslaget: «Det gikk litt for fort» (21. juni 2022)

Javascript må være aktivert for å spille av videoer

Frida Karlsson etter å ha forlatt landslaget: «Det gikk litt fort»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.