Etter løpet i Tarfalahallen saksøker Kiruna kommune selskapene for 100 millioner

Det var i mars 2020 at taket og veggene til Tarfalahallen i Kiruna raste sammen og P4 Norrbotten han er den første til å fortelle deg at saken nå går for retten.

– Vi saksøker selskapet fordi vi ikke kommer lenger i prosessen. Vi prøvde å finne en avtale, men det var ingen interesse for en dialog med motparten vår og vi kan ikke lenger trekke den tilbake, sier Stefan Sydberg (M), som for øvrig er leder av bystyret i Kiruna .

«Vi hadde mange kostnader»

Hvordan kom du på en forespørsel om hundre millioner kroner?

– Vi regner med at byggingen av en ny hall vil koste åtti millioner kroner. Så hadde vi mange andre kostnader i forbindelse med kollapsen av Tarfalahallen. Totalt dreier det seg om hundre millioner kroner.

«Feil å rive hele hallen»

Entreprenørselskapet SA Englund forbereder tingrettsbehandlingen.

– Vi mener det er et urimelig beløp Kiruna kommune ber om, men jeg ønsker ikke å uttale meg før rettsprosessen. Men vår oppfatning er at det var feil å rive hele Tarfalahallen fordi deler av hallen var helt intakt og kunne vært bygget sammen med en ny del. I tillegg kan snøen på taket ha vært en faktor i raset, sier Olov Englund, administrerende direktør i byggefirmaet.

– Vi stoler på havarikommisjonen som uttalte at snømengden ikke var mer enn taket tålte og det ville ikke være trygt å bygge om hallen med den gamle delen.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.