En stor havvindpark er planlagt i Nordsjøen

Det planlegges en storstilt havvindpark for havområdet i Sør-Norge.

Prosjektet involverer RWE Renewables, Equinor og Hydro REIN, som har signert en avtale med Windport AS.

Havneutstyr kreves

Windport AS er et datterselskap av det maritime industriselskapet Global Ocean Technology, som har som oppgave å anskaffe det havneutstyret som er nødvendig for byggingen av selve vindparken Sørlige Nordsjø II.

I henhold til avtalen skal partene dele informasjon om egnetheten til disse havneanleggene for industriell bruk.

– Den norske regjeringen har satt et mål om å bygge 30 gigawatt havvindkraft innen 2040. Nordsjøen er en av de mest vindfulle regionene i verden, så en storstilt havvindpark som Sørlige Nordsjø II er nøkkelen til å utvide energi i produksjonsregionen og skape nye industrielle muligheter, sier Arne Eik i Equinor, som jobber som prosjektleder i Sørlige Nordsjø II.

Administrerende direktør Øystein Sunde Pedersen i Windport AS konstaterer at den planlagte havvindparken for Sørlige Nordsjø II er en viktig forretningsmulighet for Sør-Norge.

Hybridprosjekt

Den norske regjeringen har varslet at den første fasen av Sørlige Nordsjø II skal auksjoneres i 2023. Vinneren av auksjonen får muligheten til å bygge en vindpark på 1,5 gigawatt som deretter skal leveres til fastlands-Norge.

Den andre fasen av SN2 vil også være et hybridprosjekt på 1,5 gigawatt, som når det er bygget, vil gi strøm ikke bare til Norge, men også til resten av Europa.

Kilde: PowerEngineering International

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.