Emma Kullberg om Oslo-loven: «Veldig grusomt, du gjør deg trist»

Det var i løpet av natta rundt lørdagen det flere skudd ble avfyrt i en homobar i Oslo sentrum under byens pride-helg. To personer ble bekreftet døde og 21 skadet etter skytingen og norsk politi, som pågrep en 42 år gammel mann, etterforsker hendelsen som terrorhandling.

For det svenske fotballandslaget, som slipper i Båstad i forkant av EM, var det en tung nyhet å våkne i løpet av midtsommerdagen.

– Fremfor alt vil man bare kunne leve i et samfunn der slike ting ikke skjer. Jeg synes egentlig det er forferdelig, sier Emma Kullberg.

Sikkerhetssituasjonen endret seg ikke før europeerne

Skaper det noen bekymring for EM, som er en ganske offentlig begivenhet?

– Vel, det er mer en bekymring generelt at det er slike arrangementer. Jeg synes alle skal få lov til å være den de er og ikke være bekymret for at det skal bli hatforbrytelser mot dem.

Stefan Dejemyr er ansvarlig for landslagets sikkerhet på stedet i Båstad og er også lei seg over det som skjedde i nabolandet.

– Det som skjedde i Oslo er utrolig forferdelig. Det er bare å be om unnskyldning til alle involverte og bekymret for at slikt skal skje. Men det er en del av hverdagen nå for tiden, sier han.

«Ubevisst vil vi trolig øke skarpheten»

Som landslagets sikkerhetsansvarlig tar du dette med i analysen din?

– Denne typen hendelser inngår selvfølgelig i risikoanalysen vår. Det som kan utledes i denne situasjonen er at det er en individuell hendelse utført av en enkelt innbygger, ikke et koordinert angrep, som er et annet trinn på rangstigen.

Er det noe som endrer sikkerhetssituasjonen, jeg tror det kan trigge andre?

– Sikkerhetssituasjonen har ikke endret seg for oss. På den annen side, ubevisst, vil vi nok øke skarpheten, så det kan kalles, og vi skal ha litt mer på tærne. Sånn kan man oppsummere det, sier Stefan Dejemyr.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

Sikkerhetsoffiser Stefan Dejemyr: «Sikkerhetssituasjonen endres ikke»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.