Duplantis» sinne – forstyrret av håndkleet

Det var før det andre forsøket på 5,92 meter på Diamond League-gallaen torsdag at arrangørens feil skjedde.

Noen hadde glemt et håndkle i stavgropen og Duplantis ble tvunget til å avbryte det midt i sitt eget hopp. Deretter gjorde han en gest og så sint på betjentene.

– Det var en skummel situasjon og jeg er bare glad det ikke skjedde noe vondt med meg. Det er veldig farlig. Jeg føler meg glad og heldig for at jeg klarte å unngå skade, sier Duplantis.

Superstjernen klarte å lade opp og måtte ta spranget igjen. Han snappet på det andre forsøket i regnvær, men klarte så å nå høyden på det tredje og siste forsøket og måtte hoppe.

Med den æren.

Galladisk

Med stanga på 6,02 meter – beste nyttårsverdensrekord og gallarekord på Bislett – viste «Mondo» klasse og seilte over høyden på første forsøk. Det var hans 43. hopp på over 20 fot eller mer.

Han prøvde da 6.10, men han rev to ganger og takket så for seg.

– Jeg er glad for å kunne slå sesongens beste til tross for regnet. Jeg er glad jeg hoppet bra og jeg er imponert over konkurrentene mine, sier Duplantis.

Norske talenter Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse ble nummer to og tredje i konkurransen, begge passerte 5,80.

«Elsk hat»

– Det er flott at de tre øverste plassene i en Diamond League-galla er besatt av tre skandinaver. Det er litt hat hos nordmennene, de er som en lillebror. Jeg elsker Pål og Sondre og det er gøy at de kan prestere så bra i forhold som dette. Vis talentet de har og de vil snart hoppe høyere og kjempe om medaljer i mesterskapene, sier «Verden».

Duplantis største rival, amerikanske Sam Kendricks, trakk seg fra torsdagens galla kort før konkurransestart på grunn av kneproblemer.

Armand Duplantis vil ikke delta på Diamond League-gallaen i Paris på søndag, en SVT-gallasending, og dermed ble Oslo-gallaen hans nest siste før VM. Det siste er Bauhaus-gallaen i Stockholm 30. juni.

KLIPP: Best of Duplantis of the world year, til tross for arrangørens feil

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

Duplantis World Best of the Year, til tross for arrangørens fiasko

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.