DUPLANTIS MED DET HØYESTE STANGHELV NOENSINNE UTENDØRS: – DET ER HELT VILLT

Foran hjemmepublikummet i Stockholm vartet Armand Duplantis (22) opp med et rekordhopp.
Armand «Mondo» Duplantis er langt på vei verdens beste stolpehopper og hjemme i Stockholm gikk svensken over 6,16 på andre forsøk.

– Når jeg gjør det her i Stockholm, er min nye hjemmebane ekstra ekstraordinær. Det er overveldende betydningsfullt å gjøre det før familien min, mine dyrebare og den svenske offentligheten, sier han til SVT ifølge Aftonbladet.

Det er nok en verdensrekord for utehopping. Duplantis har verdensrekorden på 6,20, satt inne. I posthvelv er det en generell verdensrekord, ikke en annen verdensrekord for både inne og ute som i andre spill fungerer.

Duplantis hadde til og med det mest bemerkelsesverdige utvendige sprett før torsdagens rekordhopp, med et sprang på 6,15 fra Roma for nesten en god stund tilbake.

Svensken gikk i rekkefølge over 5.63, 5.83, 5.93 og 6.03 på hovedforsøket. Følgelig hadde han vunnet opposisjonen og hadde muligheten til å flytte sammendraget opp til 6.16, hvor han satte kursen mot det påfølgende forsøket.

Deretter skyndte han seg til tribunen, hvor han sporet opp sin bedre halvdel Desiré Inglander:

Før det siste forsøket fikk han hjelp av den franske konkurrenten og postlegenden, Renaud Lavillenie, som hjalp til med å lese brisen for Duplantis.

Både Pål Haugen Lillefosse og Sondre Guttormsen deltok i motstanden. Haugen Lillefosse var den beste av de to med 5,83. Dermed fullførte han på fjerdeplass, og var bare tre centimeter bak den norske rekorden han, når alt er sagt, satte i NM fem dager før.- 6.16. Det er helt vilt, når han gjør det faktisk så enkelt. Han har mer inne enn det, for å si det sånn, sier Lillefosse til NRK om Duplantis.

Sondre Guttormsen ble nummer sju med 5.63. Tidligere i opposisjonen var det i tillegg norske medlemmer på 800 meter for damer (Hedda Hynne) og 3000 meter for menn (Narve Gilje Nordås).

Hynne, som vant NM-gull på 800 meter i slutten av uken, har slitt med sykdom i perioden etter Bislett Games. I Stockholm unnlot hun å holde seg klar over de beste da farten ble økt på de siste 200 meterne, og hun fullførte til slutt på åttendeplass med en periode på 2.02.09 – i løpet av den andre bak årsbeste på 2.00. 90.

Kenyanske Mary Moraa vant med en periode på 1.57,68.

På 3000-meteren ble det lagt til rette for en fart på rundt 7.30, og rundt midtveis trengte Narve Gilje Nordås å gi fra seg de beste sprinterne.

I kampen om triumfen var det en kamp mellom Dominic Lokinyomo Lobalu og Jacob Kiplimo, hvor det var den forrige som trengte å kjempe først forbi sluttmålet og vant med en periode på 7.29,48.

Gilje Nordås var en stund bakover i feltet, men mot slutten passerte han tre sprintere og kom på åttendeplass med en periode på 7.44.28.- Det er ikke akkurat en nødsituasjon, men det er ikke i nærheten av der jeg trenger å være. Det er det ikke. Det er veldig som om det mangler noe som er verdt å snakke om. Den siste biten av gåten bør settes opp. Jeg har ikke den dummeste anelse om hvordan jeg skal gjøre det. Vi må håndtere det. Det er rart, deler han med NRK etter løpet.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.