Drømmemålene viste vei for Lyon i Champions League-finalen

Til tross for at Lyon tok sin åttende tittel, en forbedring av rekorden, var Lyon underdogs i finalen mot Barcelona som har trollbundet europeisk fotball det siste året.

– Åh! dette skal vi feire med laget og venner. Jeg er veldig glad fordi det var en flott kamp og Barcelona er et flott lag. Vi fikk en kjempestart og kunne spille med det, sier Catarina Macario.

Spillerne samlet seg i en «bunke med TV-plater» etter sluttsignalet og ble feiret i stor stil på tribunen av andre fans. Det var en utrolig stemning gjennom hele kampen. Emma Holmgren, Lyons reservekeeper, kom ut og feiret tittelen på banen da trofeet ble gravert. Det var åttende gang Lyon tok hjem tittelen.

UEFA-president Alexander Ceferin delte ut medaljene og bulken mens han spilte Queens sin «We are the Champions».

Slutten ble knust av slag og spillere som ble skadet og krampe og ble lenge. Barcelona var frustrert over skytingen. Ana-Maria Crnogorcevic hadde en stor sjanse til å redusere til 3-2 for Barcelona, ​​men fikk ikke skudd på sin vakre posisjon. I andre omgang hadde Barca også et skudd fra midtbanen. Men ekte mot kom aldri.

Lyon ender 4-1 på ekstraomganger

Ada Hegerberg hadde en fantastisk mulighet til å score nok et mål for Lyon i det 97. minutt av kampen, men skjøt like over tverrliggeren.

– Jeg synes det er viktig å la fotballen snakke og vise det på banen. Jeg tør ikke tenke på at jeg kan komme tilbake etter så lang tid, få gåsehud når jeg tenker på det, og det har vært så hardt arbeid men det er verdt det, sier Hegerberg som hadde en karrieretruende skade og vært borte i 20 måneder.

Med et kvarter igjen ble den svenske stjernen Fridolina Rolfö, spilt som venstreback, erstattet av Barcelona og så slutten fra benken.

I det sjette minuttet vant Amandine Henry en tøff scrum, reiste seg og satte inn 1-0 for Lyon med et drømmeskudd fra ytre høyre. Hun ble også valgt til kampens spiller av Uefa.

– Jeg er utrolig fornøyd med målet, det ga oss ro under kampen. Det vil for alltid stå etset i minnet mitt, sier Henry.

– De er et av de beste målene denne sesongen i Champions League, sier SVT-kommentator Chris Härenstam.

«Et karrieremål»

– Dette er et karrieremål som du kan våkne opp midt på natten til å tenke: «Scoret jeg virkelig det målet?», beskriver Ekspert Markus Johannesson den enorme suksessen.

Midtveis i andre omgang satte superstjernen Ada Hegerberg inn 2-0. Etter et bytte registreres ballen til Hegerberg som nikker fra kloss hold. Barcas forsvar var ikke med i utvalget.

På 3-0 klarer ikke Barcelona å få fred og Catarina Macario dytter ballen i stolpen fra kloss hold. På det tidspunktet hadde Barcelonas forsvarsspill kollapset.

– Jeg turte ikke feire fordi jeg ikke visste om ballen skulle i mål, sier Macario.

Lyon hadde et 4-0-tilbud, men Barcelona tok et lite fall ved å redusere til 3-1, som var stillingen ved pause, og så sto tidens tann. Direkte volley av Alexia Putella.

Sonia Bompastor har blitt historisk som den første personen til å vinne Champions League for kvinner både som spiller og som manager.

KLIPP: Lyon løfter åttende Champions League-tittel (21. mai)

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Lyon hever sin åttende Champions League-tittel

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.