Detur kansellerer fly: «vi må dra»

Expressen har vært i kontakt med flere svensker som befinner seg i turiststedet Alanya i Tyrkia og som hevder at de har blitt truet med å bli kastet ut av hotellene sine dersom de ikke betaler tusenvis av kroner for resten av oppholdet. Overnatting er allerede betalt ettersom reisende kjøpte en pakke gjennom Detur som inkluderer reise og overnatting, men ifølge tyrkiske hotelleiere har ikke Detur betalt sin del.

Ifølge gjestene ble de møtt av en lapp på døren med beskjeden.

Begrunnelsen som ble oppgitt var at selskapet var overtatt av et annet selskap, at betalinger til hoteller var midlertidig frosset og at gjestene da skulle bruke penger for å få tilbakebetalt senere.

Siden Expressen-artikkelen ble publisert torsdag morgen, har folk hevdet at de enten ble kastet ut av hotellene sine eller forlatt alene fordi de nektet å betale.

Detur avlyser hele chartersesongen

SVT Nyheter skriver samtidig at Detur har kansellert flere reiser fra Sverige. En buss til Sundsvall med 50 personer måtte reise hjem etter at selskapet kansellerte turen og reisende som skulle gå fra Gøteborg til Kreta ble informert på epost om at turen var kansellert.

Expressen var også i kontakt med en reisende som skulle til Tyrkia i helgen, men som etter egne undersøkelser fikk beskjed om at både hotellreservasjonen og flyet var kansellert.

I en e-post Detur har sendt til en reisende, heter det at «en omstart er nødvendig for å sikre en sunn virksomhet», at selskapet får ny kapital, og at en omorganisering er i gang, ifølge SVT.

Fredag ​​varslet reiseselskapet at det vil legge ned all drift resten av året. Alle charterreiser kanselleres i løpet av 2022-sesongen.

– Ettersom dette er endringer i organisasjonen og i prosessene i organisasjonen, vil produksjons- og driftsaktiviteter midlertidig innstilles i en periode. Resten av chartersesongen 2022 blir kansellert, skriver selskapet i en epost til norske Børsen.

Ansvarsfraskrivelse: Vi står ikke bak budskapet

Expressen har lett etter Detur fra onsdag både på telefon og e-post. Fredag ​​kveld kommer svaret. I eposten skriver Detur at meldingen som er delt ut til hotellgjester som skal betale ikke kommer fra Detur og at det er «svindel».

Detur hevder at han allerede har betalt for hotellene og at gjestene skal slippe å betale.

Samtidig sier Detur at selskapet er under restrukturering, at ny kapital tilføres og at resten av chartersesongen avlyses.


LES MER: Premium Svenskenes sinne mot charterselskapet Detur etter et sammenbrudd i Alanya

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.