Detaljer: BYD Seal kommer til Sverige
Den kinesiske elbilprodusenten BYD skal inn i Sverige og Tyskland til høsten. I følge ny informasjon vil Challenger Tesla Model 3 BYD Seal være en av de første modellene som lanseres her.


Detaljer: BYD Seal kommer til Sverige
BYD ser ut til å ha sikte på Tesla Model 3 med Seal, som ble lansert i hjemlandet tidligere i år.

Forrige uke ble det klart at svenske Hedin Automotive Group blir svensk (og tyske) generalagent for den kinesiske elbilprodusenten Build Your Dreams (BYD) og at salgsstart vil skje allerede i oktober.

Det har derfor blitt antydet at vi kan forvente at den store elektriske SUV-en BYD Tang, allerede solgt i Norge, blir den første som når det svenske markedet.

Men også Challenger Tesla Model 3 BYD Seal som produsenten lanserte i Kina i mai er nå på vei hit. Den skal lanseres i Sverige i løpet av fjerde kvartal, skal BYD ha bekreftet overfor britene Trener.

På utsiden har BYD Seal merkets «havestetiske» designspråk, sier han.

I Kina selges BYD Seal i tre forskjellige varianter. Den enklere standard bakhjulsdriftsrekkevidden starter på rundt 335 000 SEK med 201 hk (150 kW), et mindre batteri på 61,44 kWh og en rekkevidde på 55 miles i henhold til den eldre, mindre stive NEDC-kjøresyklusen.

Det kan sammenlignes med Tesla Model 3 som i Kina starter på 420 000 svenske kroner med et 60,5 kWh batteri og en rekkevidde på 55,6 mil i henhold til samme kjøresyklus.

Akkurat som Tesla, tilbyr BYD også Seal i to firehjulsdrevne versjoner under Long Range og Performance-navnene. Begge har også et større batteri på 82,56 kWh. Long Range-modellen har en NEDC-rekkevidde på 70 miles og 308 hk (230 kW).

Ytelse av BYD-forseglingen den er dårligst med 525 hk (390 kW) og en rekkevidde på 65 miles (NEDC). 0-100 km/t skal passere på 3,8 sekunder. Modellen er derfor dekorert med et «3.8S»-merke på bakluken, i hvert fall i Kina.

Vi vil finne ut i september om Autocars opplysninger stemmer og om de nevnte modellene vil være relevante for det svenske markedet. Da vil produsenten sammen med sin generalagent Hedin Bil avsløre nøyaktig hvordan modellprogrammet vil se ut her.

BYD Seal er basert på den nye elektroniske plattformen BYD 3.0, som integrerer batteripakken som en støttedel i konstruksjonen.

I motsetning til Tesla Model 3 har BYD Seal også et instrumentdisplay foran rattet.

Bedre en BYD-tetning enn en Tesla Model 3.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Mistet ingenting! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.