Det skal bygges 1.165 nye ladestasjoner over hele landet
Investeringen kommer etter at Klimatklivet bevilget 173,7 millioner svenske kroner i støtte.


Det skal bygges 1.165 nye ladestasjoner over hele landet
Klimatklivet støtter primært investeringer som kan gi den største og mest varige reduksjonen i klimagassutslipp per investert krone.

Investeringsstøtte fra Miljødirektoratet Klimatklivet har sett en økende interesse for å støtte bygging av ladestasjoner. Nye regler gjorde at raskere lastere ble støttet. Av alle ladestasjonene som har fått støtte er over halvparten, 591, hurtigladere. 36 av disse hurtiglasterne vil være bestemt for tyngre kjøretøy.

Disse nye ladestasjonene for både biler og tyngre kjøretøy er akkurat det som skal til for å øke mulighetene for elektrisk kjøring på hele det nasjonale territoriet. De er bygget på steder hvor det mangler ladere i dag, sier Isak Öhrlund, administrator i Klimatklivet.

Men det er ikke bare en utvidelse av antall ladestasjoner i landet, er tanken at disse også laderhandlinger for å få flere ladere. I gjennomsnitt bør de være 9 ladepunkter i hver ladestasjon.

Gällivare i Norrbotten er et av stedene hvor ladeinfrastrukturen må forbedres. Fire 320 kW hurtigladere vil være nødvendigskrudde av gassen KWatt AB, som har fått støtte fra Klimatklivet.

– Vi hører og snakker med mange elbileiere om reiseutfordringene i Nord-Norrbotten og har slått fast at Gällivare er et godt knutepunkt for en ladepause. Det er mange mindre byer og bygder rundt, samtidig som det er et sentralt sted for elbileiere som reiser fra Nord-Norge til svenskekysten. Støtten gir rom for en stor investering i forhold til mulig avkastning i dagens situasjon. Det trengs ladeinfrastruktur for å gjøre overgangen fra fossilfrie biler mulig, sier Jens Andersson KWatt AB.

For å få støtte for offentlig prising må Naturvårdsverket vurdere at det trengs mer ladepunkter. Du kan lese mer om Klimatklivet på Hjemmesiden til det svenske Naturvårdsverket her.

Det er bra at det er støtte for bygging av ladestasjoner!

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Mistet ingenting! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.