Den russiske hackergruppen er mistenkt for angrep i Norge

Nasjonalt sikkerhetsbyrå (NSM) sier at en «pro-russisk kriminell gruppe» sannsynligvis står bak angrepene.

– Angrepene er rettet mot en rekke store norske selskaper som tilbyr viktige tjenester til befolkningen, sier Sofie Nyström, leder av Nasjonalt sikkerhetsbyrå (NSM), i en pressemelding.

Nasjonalt politi

Norsk politi sier også at nettsiden deres ble angrepet. «Tiltakene er iverksatt og police.no vil fungere som normalt», skriver politiet i sin pressemelding like etter klokken 16 på onsdag.

Mediehuset VG er også utsatt for samme type angrep, men siden er fortsatt tilgjengelig, skriver VG i sin pressemelding like før klokken 16 onsdag ettermiddag.

Politisk sikkerhetssituasjon

I lys av dagens sikkerhetspolitiske situasjon i Europa har National Security Agency (NSM) anbefalt alle norske arbeidsgivere å gå gjennom sikkerheten til sine IT-systemer. Dette skjedde i mai, sier NSM.

– Vi har sett lignende angrep i andre land i samme periode, men ingen av dem har hatt noen langsiktige konsekvenser. Angrep kan fortsatt skape utrygghet i befolkningen og gi inntrykk av at vi er en brikke i dagens politiske situasjon i Europa, sier Sofie Nyström.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.