Den norske streiken i staten ble avlyst etter mekling

Trusselen om streik blant statsansatte i Norge ble avverget etter mekling av overtid. Bare 18 timer etter at fristen gikk ut, ved midnatt tirsdag kveld, ble Staten og YS Stat enige om en ny avtale.

Ifølge en fagforenings pressemelding vil resultatet bli en ramme for lønnsøkninger på 3,84 prosent. Den norske ekvivalenten til den svenske industriavtalen, som markerer resten av arbeidsmarkedet, var på 3,7 % i år.

Avtalen innebærer at ansatte innenfor visse lønnstrinn er sikret en lønnsøkning på minst 10 000 SEK på ett år, i tillegg til utfallet av lokale forhandlinger. 70 prosent av lønnsøkningene fordeles sentralt og 30 prosent lokalt og de nye lønningene vil gjelde med tilbakevirkende kraft fra 1. mai.

«Med denne prestasjonen har vi sørget for at våre medlemmer blir kompensert for både prisøkningen og deler av etterslepet fra tidligere år», kommenterer presidenten i YS Stat. Pål N Arnesen resultatet av forhandlingene i en pressemelding.

I tillegg ble minstelønnen hevet og alle de såkalte førstekonsulentene hevet ett trinn.

— Det er mange kvinner som har denne stillingstittelen, så det beskytter vårt ønske om en likelønnsprofil, understreker Pål N Arnesen.

Partene ble også enige om å modernisere lønnssystemet i staten. Ifølge pressemeldingen skal det nye lønnssystemet bli bedre og enklere.

Pål N Arnesen er fornøyd med reformen: «Vi har nå fått et mer moderne og mer brukervennlig system for butikkombud og som garanterer flere medlemmer automatisk lønnsutvikling. Vi har jobbet med dette siden 2016 og er glade for at arbeidet endelig er i tråd med målet. «

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.