Coronakaos i Tour de France – skiløpere trekker seg tilbake

Den historiske Tour de France ble hardt rammet av kronviruset. Allerede før løpet ble et halvt dusin skiløpere tvunget til å si nei etter å ha vært positive. Til tross for de stive restriksjonene med konstant transport av orm inne i stallen, ser det ikke ut til å ha klart å holde smitten unna.

Med tanke på lørdagens åttende etappe, som går fra franske Dole til Lausanne i Sveits, kastet to skiløpere svampen. Den første som gikk ut var franske Geoffrey Bouchard, som leder Ag2r Citroën-teamet.

«Under klatringen følte jeg meg dårlig. Det er en stor skuffelse fordi vi var i ferd med å nå favorittterrenget mitt; fjell. Det var min første Tour de France, og det er trist at det ender slik. Jeg ønsker lagkameratene mine det beste, og jeg sender dem all min styrke, sier Bouchard i et notat.

Så kom nyheten om at Tour de France til Vegard Stake Laengen også er ferdig. Den norske guiden for Uae-Emrates, det samme laget til Tadej Pogacar i den gule ledertrøyen.

– Det er en stor skuffelse. Jeg har litt vondt i halsen og roca-stemme, ellers går alt bra, sier Stake Laengen til norsk TV2 ifølge NTB.

De fleste syklister har imidlertid valgt å fortsette turen.

Tadej Pogacar ble beseiret da den åttende etappen ble oppsummert. Han vant belgieren Wout Van Aert foran Michael Matthews og kun i Pogacar som måtte ta til takke med tredjeplassen.

Sloveneren fortsetter å lede den absolutte rangeringen til Tour de France og sikter mot sin tredje tredje seier på rad bare 23 år gammel.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.