Catl bygger en batterifabrikk i Ungarn

77 milliarder kroner investeres av kinesiske Catl i en struktur på drøyt 200 hektar som skal ha en årlig kapasitet på 100 GWh battericeller i løpet av maksimalt 64 måneder.

Det melder Cnev Post.

Anlegget, under bygging i Debrecen, vil bli den største ungarske fabrikken i alle kategorier. Dagens største anlegg bruker 135 hektar og tilhører en annen batteriprodusent, Sør-Koreas SK, som bygger en 30 GWh cellefabrikk for 19 milliarder SEK i Ivancsa.

Catl sier han valgte Debrecen blant annet fordi det ga god tilgang på råvarer og membraner.

Avgjørelsen var allerede tatt i februar og rykter sirkulerte om investeringen i mai, hvoretter det blant annet dukket opp stillingsannonser på Linkedin. Arbeidet med stedet startet i juni.

Ungarn har lenge vært en del av bilindustrien og holder på med elektrifisering, med blant annet et par cellefabrikker allerede på plass og flere på vei.

Ford har en bilfabrikk i Debrecen og BMW bygger en. Nio bygger en batterisandwichfabrikk i Pest, 32 mil vest.

Catl er verdens største produsent av battericeller. I Europa bygger selskapet allerede en cellefabrikk i Erfurt, Tyskland, med en årlig kapasitet på 24 GWh.

Universitetet i Aachen har det nyeste kartet over aktuelle europeiske cellefabrikkprosjekter – se nedenfor. Utlysningene summerer seg til en årlig kapasitet på 1,4 TWh.

Aachen har også kart over resten av det europeiske batteriøkosystemet – last ned en pdf her (link).

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.