Budbee og Instabox slår seg sammen: en samlet omsetning på 18 milliarder

Instabox ble grunnlagt i Stockholm i 2015 og leveransene til smarte pakkeskap har blitt et populært alternativ for mange svensker. Instabox la til hjemmeleveranser i 2021 og opererer i dag i fem land (Sverige, Norge, Danmark, Nederland og Tyskland). Budbee ble grunnlagt i 2016 med et første fokus på å skape smart, raskere og mer fleksibel hjemlevering. Budbee la til boksleveranser i 2020 og opererer i dag i fem land (Sverige, Finland, Danmark, Nederland og Belgia). Budbee-gründer Fredrik Hamilton blir administrerende direktør og Alexis Priftis, grunnlegger av Instabox, blir midlertidig styreleder. Det opplyser han i en pressemelding.

– Jeg har vært langsiktig i planene mine siden starten og sammenslåing med Instabox er en fantastisk mulighet til å skape noe virkelig meningsfylt. Vi har tydeligvis fulgt Instabox gjennom årene og har blitt imponert over reisen deres. Det virker som en perfekt kombinasjon, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle mine nye kollegaer. Vi skal få til noe stort sammen, sier Fredrik Hamilton i en skriftlig kommentar.

Forretningslogikken som ligger til grunn for den planlagte fusjonen fokuserer ifølge aktørene fremfor alt på en mer effektiv ressursbruk både når det gjelder infrastruktur og kompetanse.

Instabee er verdsatt til 18 milliarder SEK og gründerne er, sammen med Kinnevik, de største eierne, på en liste som også inkluderer Creades, EQT og Verdane, AMF, Stena Sessan, H&M, CNI Nordic og Tham Invest.

– De siste årene har Instabox og Budbee begge revolusjonert sine respektive felt innen leveringsområdet for e-handel. Som hovedaksjonær i Instabox er vi veldig imponert over hva Alexis og Instabox-teamet har oppnådd historisk. Kombinasjonen av to svenske gründersuksesser i neste fase gjør fremtiden enda mer spennende. En fremtid vi gleder oss til å være en del av, sa John Hedberg, administrerende direktør i Creades og styreleder i Instabox i en kommentar til pressen.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.