Broen kollapset i Norge – en personbil i vannet

En lastebil og en bil er involvert i kollapsen av broen, Det sier politiet til VG. Bilen har delvis havnet i elva og lastebilen blir stoppet på et stykke av den kollapsede brua. Opprinnelig ble det hevdet at begge kjøretøyene var i vannet.

Alarmen for sammenbruddet av brua kom inn til politiet klokken 07.34 mandag morgen. Klokken 08:20 opplyste politiet til norske medier at sjåførene av de to bilene er tatt hånd om og at de etter omstendighetene har det bra.

«Han hadde en englevakt»

Bildene av åstedet viser hvordan lastebilsjåføren reddes av redningsmenn som har rappellert fra et helikopter. Bilføreren, en 24 år gammel kvinne som reiste på sin første skoledag som lærer, kom seg ut på egenhånd.

– Det er et mirakel at det gikk bra, jeg hadde en skytsengel, forteller Mari Slåen til lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen.

Redningsmannskaper og politi patruljerer nå vannet med droner og dykkere og snakker med vitner for å forsikre seg om at ingen har havnet i elva.

Uklar årsak til ulykken

Den tretten brua er bygget av tre og er 148 meter lang og ti bred. Den ble åpnet for trafikk 15. juni 2012. Brua forbinder E6 med rv 254 og ligger nord for Lillehammer. Begge veiene var stengt for trafikk på grunn av ulykken.

Det er foreløpig ikke klart hvorfor brua kollapset, inspektører er på vei til stedet for å undersøke brua. Den trettende brua er av typen fagverksbru, hvor takstolene med bæretrekanter bærer veibanen. Den er delvis bygget med limtrebjelker. En tilsvarende konstruert bro, Perkolobroen som krysser Sjoa, kollapset i 2016.

Ifølge regionens samferdselssjef ble det besluttet å inspisere alle trebruer i området etter krisemøte med Samferdselsetaten og kommunen.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.