Anne Lundbergs planer om hus i Italia

Anne Lundberg (56) er midt i en innspilling av SVTs populære «Husdrømmer» på en gård i Bohuslän når Expressen blir med henne. Never Going Vacation-programmet har gjort Anne Lundberg og hesteduoen Gert Wingårdh til et populært par på hyttene. Og Anne Lundberg var raskt ute med å understreke viktigheten av kollegaen.

– Det er gøy å jobbe med Gert, det er flott og mye. Han er «hjemmedrømmer» på mange måter, våre boligbyggere eller boligrenovatører vil bare ha mer av ham når det kommer til tips og råd.

Neste sesong debuterer våren 2023, men Anne Lundberg sier to sesonger utover den kommende allerede er spikret.

Hva vil bli tilbudt seerne denne våren?

– Vi ser på sesongen vår som en bukett hvor hver blomst skal ha en god historie og god karakter, men som gjerne går fra et lite budsjett til et høyt budsjett, være en oppussing eller en ny produksjon. Stor og tynn eller litt ekstravagant. Vi prøver å beholde variasjonen.

I tillegg til «Husdrømmer» forbereder Anne Lundberg seg til nasjonaldagen, som hun og kollega Tara Moshizi tradisjonen tro skal arrangere på Skansen om kvelden 6. juni.

– Det er flott og gøy. Jeg har feiret nasjonaldagen i mange år – jeg tror det er sjette eller sjuende året jeg har nasjonaldag på Skansen, sier han.

– De siste to årene har imidlertid vært tilnærmet uten publikum. Så det er flott å få publikum tilbake. Det blir fullsatt Skansen og bidrar mye til følelsen og stemningen som alle der oppe og hjemme med tilskuerne kan feire på den svenske nasjonaldagen.

Gert Wingårdh og Anne Lundberg.

Foto: Mattias Ankrah / SVT

«Jeg er stolt av Sverige»

I år er feiringen av nasjonaldagen veldig viktig, sier Anne Lundberg.

– Gitt uroen som råder i Europa og nær nok til oss, blir du flere år enn vanlig minnet om hvor viktig det er å leve i fred og frihet i et demokrati der du faktisk kan tenke og tenke som du vil. Det kan få deg til å sette pris på det faktum at du bor i Sverige og virkelig ønsker å hylle Sverige litt mer på denne nasjonaldagen.

– Krigen i Ukraina minnet oss igjen. Samtidig reduserer USA kvinners abortmuligheter. Menneskers friheter og rettigheter er begrenset på forskjellige steder rundt om i verden. I Afghanistan kan ikke jenter lenger gå på skole og kvinner blir tvunget til å dekke til ansiktet, ifølge den siste uttalelsen fra Taliban for noen uker siden. Demokratiet vårt fortjener virkelig å feires, sier Anne Lundberg.

Historisk sett ble ikke den nasjonale høytiden – eller den svenske flagghøytiden som den tidligere het – spesielt feiret i Sverige. I hvert fall ikke hvis du sammenligner for eksempel 17. mai i Norge eller 4. juli i USA.

– Det var også et symbol på nasjonalisme og det tror jeg ikke det trenger å være. Jeg tror nasjonaldagen er det du gjør. Jeg kan selv bestemme hva jeg er stolt av i Sverige, og så kan jeg feire det. Det trenger ikke være flagget hvis du ikke vil ha det, eller de gule og blå fargene. Det kan være menneskeheten eller at vi bryr oss om naturen og miljøet vårt, at vi ikke kaster søppel i skogen eller at vi har god avfallshåndtering.

Ferieprogrammer for Lundberg

Etter nasjonaldagsfeiringen er Anne Lundberg kun et par uker unna jobb før ferien blir en realitet.

– Jeg synes det er veldig behagelig å være hjemme, vi bor på landsbygda og nær nok sjøen i Skåne, så jeg liker å være hjemme. Da drar vi alltid på litt forskjellige utflukter, både i Sverige og kanskje noen ferier i utlandet og så videre. Det blir lite av hvert.

– Jeg pleier å tilbringe ferien sammen med folk jeg liker, jeg synes det er hyggelig.

Tidlig i august kom programlederen tilbake til SVT for å spille inn «Antikrundan» – som nok en gang turnerer i Sverige.

– Det er kjempegøy, det er som en skoletur. Det er 50 personer som er som et omreisende teaterselskap.

https://www.instagram.com/p/CYEoRT1sx2E/?utm_source=ig_web_copy_link

Han begynte å studere italiensk

Anne Lundberg har tidligere sagt til Expressen at hun drømmer om en dag å kjøpe et hus eller i det minste et feriehus i Sør-Frankrike eller Italia. En drøm som er veldig levende.

– Det går mer mot Italia, jeg begynte å studere litt italiensk. Jeg tok et kurs på borgerskolen og kjøpte Duolingo. Jeg startet fra bunnen av, jeg kunne ikke et ord, men jeg synes det er et veldig vakkert språk og jeg elsker mennesker og jeg synes det er et veldig vakkert land, sier hun.

– Dessuten er hus litt billigere i Italia enn i Frankrike og det er heller ikke feil. Vil du bo nært nok havet i Italia, er det bedre, legger Anne Lundberg lattermildt til.

Men Anne Lundberg og ektemannen Allan Lindfors har ikke kommet ennå.

– Jeg og mannen min har allerede to hus i Stockholm, fordi han jobber i Stockholm med utbygging av T-banen og T-banelinjen til Nacka. Så vi har to hus, en liten leilighet i Stockholm og det store huset mitt i Skåne. Vi har ikke så mye penger!

Kjærlighet til Anne Lundberg:

LES MER: Premium De ukjente relasjonene i SVT-hiten «Garden Times»

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.