Alexander Dennis investerer i egne el- og hydrogenbusser

ADL er en stor bussprodusent hovedsakelig for Storbritannia, Irland og New Zealand, men Hong Kong er også på kundelisten. Elektrifisering har vært et hett tema de siste årene og for å komme raskt på sporet her har ADL inngått et ganske intimt samarbeid med den ledende kinesiske produsenten BYD.

En gang i tiden ble britiske bilprodukter markedsført i Norge under slagordet «Be critical, buy British».

En markedsandel på 12,5 prosent

Nå har utviklingen gått i en litt annen retning senere, men i dagens elektrifiserende verden bør ikke produsenter som den erkebritiske bussprodusenten Alexander Dennis overses.

Alexander Dennis Limited (ADL) er i dag et datterselskap av NFI Group Inc., en av verdens ledende bussprodusenter.

Dette samarbeidet har vært så vellykket at BYD-Alexander Dennis joint venture er den nest største i europeisk registreringsstatistikk (etter VDL) for første halvår i år med

BYD alene (i andre markeder enn de som dekkes av BYD-Alexander Dennis) var på 5,6 %.

Et samarbeid som gir så gode resultater blir selvsagt ikke kastet over bord, men nå har ADL varslet at selskapet også vil investere i elektriske busser og busser med brenselceller av eget design.

Kommende artikler

Allerede mot slutten av neste år vil ADL være i rute med en mindre elbuss og en helelektrisk dobbeltdekker. Dette er produkter som åpenbart er ment å utfylle programmet som tilbys av BYD-Alexander Dennis.

ADL sier ikke så mye om de kommende produktene, bortsett fra at de vil ha et «fenomenalt design» og at kjøretøyene til Storbritannia og Irland skal bygges i Storbritannia. Det må bety at ADL også skal bygge i andre deler av verden, eventuelt i samarbeid med uavhengige bussprodusenter.

ADL opplyser i pressemeldingen at den nye bussplattformen har fleksibilitet som gjør det enkelt å tilpasse fremtidige busser til lokale forhold.

ADL annonserte nylig en ordre på dobbeltdekkere i Hong Kong. Disse bussene skal selvsagt bygges på den nye ADL-plattformen.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.