AIK falt med oddemålet i Norge

To uker ut i sommerpausen besøkte AIK den norske byen Molde for første gang på lørdag, da den Allsvenskan-toeren kolliderte med Eliteserien-toeren. Tidligere AIK-spiller Mattias Prendöm er nå en del av Molde FKs lederstab etter å ha spilt for klubben fra 2007 til 2020. AIK-trener Bartosz Grzelak har stilt med følgende elleve startende: Budimir Janošević, Erick Otieno, Mikael Lustig, Collins Sichenje, Axel Björnström, Zachary Elbouzedi, Sebastian Larsson (K), Yasin Ayari, Nicolás Stefanelli, Jordan Larsson og Henry Atola. På benken satt John Guidetti, Amar Abdirahman Ahmed, Jesper Ceesay, Tom Strannegård, Erik Ring, Ahmad Faqa, Alexander Fesshaie, Daniel Henareh og William Rashidi og Nabil Bahoui på tribunen. AIK reiste til Norge uten spillerne som ble tatt ut til sine landslagskamper i juni: Josafat Mendes, Sotirios Papagiannopoulos, Alexander Milošević, Bilal Hussein, Kristoffer Nordfeldt og Benjamin Mbunga Kimpioka, samt Per Karlsson.

Dommer Marius Hansen Grøtta braste kampen klokken 11:59 og bortelaget kledd i hvitt kastet ballen på Nicolás Stefanelli da temperaturen var 18 grader. AIK startet mot hjemmelagets lille hæl på kortside, mens Molde FK angrep kortsiden som besto av 15 AIK-supportere. I kampens femte minutt gresset Erling Knudtzon pasningen til høyre i AIK-feltet, men Axel Björnström avbrøt elegant med høy volley. Hjemmelaget holdt imidlertid ballen og skjøt like etter gjennom Erick Otienos dekning i et høyre hjørne. Corneren ble tatt av lagkaptein Magnus Wolff Eikrem, med en fortid hos Malmö FF, og tok igjen midtforsvarer Eirik Haugan som var sentralt plassert for å møte volley og avslutningen var uoppnåelig, lavt i høyre hjørne. Tid for å fullføre 05:24. Midtstopper Collins Sichenje tok et slag for situasjonen og fikk behandling før han kunne fortsette. I det 11. minuttet av kampen slo Axel Björnström en pasning fra venstrekanten etter å ha truffet Jordan Larsson i bakken midt på sekstenmeteren. Spillets helt på Helsingborgs Olympia skjøt et direkte skudd etter bakken til venstre, men keeper Jacob Karlstrøm reddet og returen ble blokkert.

Molde FK var det førende laget og Markus Kaasa var nær den sentrale pasningen i AIKs sekstenmeter i kampens 19 minutter, men Axel Björnström fulgte godt med på situasjonen og brøt i siste øyeblikk. Fire minutter senere var det tid for AIKs første corner, fra et presset innlegg av Erick Otieno, som headet ut døra. Venstre hjørne ble slått av Sebastian Larsson mot ytre høyre stolpe der Mikael Lustig møtte pannen, men ballen ble enkelt tatt av keeper til tross for at avslutningen gikk litt utenfor stolpen. I kampens 28. minutt falt Sivert Mannsverk i det offensive 16-meteren etter en duell med Sebastian Larsson, men dommer Marius Hansen Grøtta vinket riktig. AIK snudde kampen og Nicolás Stefanelli avsluttet hardt fra distanse, og tvang keeperen til å stikke ballen inn i et mislykket høyre hjørne. Tre minutter senere ble det en ny brann i AIK-målet etter at David Datro Fofana falt i forbindelse med pause fra Erick Otieno på backlinjen, men dommeren etterlyste hjørnespark riktignok fra tribunen, det var kanskje antydning til straffe. sparke.

Det ble litt mer av AIK til pause og med drøye ti minutter igjen av omgangen befant Jordan Larsson seg med en ball i sentrum av Henry «Meja» Atola, som elegant utviste keeperen sin, men ballen trillet bort til keeper. I kampens 42. minutt svarte David Datro Fofana med et fint spill midt i sirkelen og frigjorde Emil Breivik, men den raske vinden Erick Otieno kom seg og brøt to ganger før forsvaret tok over. Minuttet senere ble en lang ball løftet inn i Moldes sekstenmeter og Nicolás Stefanelli fløy inn, men kilet ballen like utenfor nær høyre stolpe. I det nest siste minuttet av den 45 ordinære kampen slo Sebastian Larsson et innlegg fra Erick Otieno helt til høyre i 16-meteren og høyrebacken avsluttet med et godt skudd presset til venstre, men keeperen drev ballen i hjørnet. . Venstre hjørne ble slått av Sebastian Larsson og brakt under mål og ballen lå like etter i hjemmelagets mål, headet dit av forsvarer Markus Kaasa, men dommeren hadde merket et dytt i forhold til skuddet. slips ble forbudt. Etter et minutts restitusjon var tiden ute.

AIK gjorde tre bytter i andre omgang da Amar Abdirahman Ahmed, Jesper Ceesay og Erik Ring erstattet Nicolás Stefanelli, Sebastian Larsson og Zachary Elbouzedi. Enda verre var det hjemmelaget som gjorde fire bytter, inkludert bytte av keeper til fordel for Oliver Petersen. David Datro Fofana startet kampen og hjemmelaget tok umiddelbart ledelsen. I det 47. minutt skjøt David Datro Fofana et tungt skudd på høyre tverrligger, men Budimir Janošević svarte med en god redning. Etter bare åtte minutter ut i første omgang slo hjemmelaget et hardt frispark fra høyre inn i AIK-målet og Collins Sichenje headet ballen foran Budimir Janošević på et høyre hjørne endte med nok et mål fra hjemmelaget, også dekket. av Collins Sichenje i målområdet. I kampens 56. minutt tok Amar Abdirahman Ahmed seg gjennom venstrekanten, gikk inn i 16-meteren og forsøkte å finne Jordan Larsson foran mål, men forsvaret dyttet ballen fra føttene til spiss AIK. I kampens 58. minutt var Molde FK nær en tomålsledelse da Magnus Retsius Grødem oppnådde en flott posisjon sentralt etter at hjemmelaget rykket ned på høyrekanten, men avslutningen lot mye å ønske og det havnet nesten på fjellet like ved Aker Stadion.

Etter en times spill var det tid for ytterligere tre bytter for AIK da Jordan Larsson, Erick Otieno og Mikael Lustig forlot banen og ble erstattet av Tom Strannegård, William Rashidi og Ahmad Faqa. Umiddelbart etter gjenopptatt spill etter byttene ble det et raskt og mindre morsomt frispark for en hjemmespiller, men Budimir Janošević svarte med en flott redning og avverget ballen i et mislykket høyre hjørne. Problemene fortsatte imidlertid kort tid etter for Gnaget og i det 62. minutt fikk bortelaget straffe etter at Benjamin Tiedemann ble slått ned av Collins Sichenje. David Datro Fofana går frem for å sette ballen fra flekken, men målet er en knapp meter fra høyre stolpe. Minuttet senere spilte straffehopperen til høyre i AIK-feltet ballen til en sopren Magnus Retsius Grødem som gjengjeldte for feil feil seks minutter tidligere og avsluttet rett med å slå ballen til venstre for ledelsen, sjanseløst. for AIK-keeperen og 2-0 etter 63:42. Avslutningen var hjemmelagets tolvte i andre omgang, mot AIKs endelige null så langt.

Kampen virket nesten avgjort da AIK ikke skapte mye angrep i andre omgang, men da kampklokken slo 73 spilte de. minutter satte Amar Abdirahman Ahmed fart på midten og frigjorde Tom Strannegård. AIK-spilleren chippet ballen inn i keeper med venstrefoten og det ble redusert etter 72:58. I forbindelse med målet ble John Guidetti byttet ut da han erstattet Henry Atola. Noen minutter senere trakk Yasin Ayari seg og ble erstattet av Alexander Fesshaie. AIKs første reelle sjanse til uavgjort kom i kampens 86. minutt da Erik Ring slo ballen i 16-meteren, men klarte ikke å holde mål, men skjøt høyt i det som var virkelig god. Like etter klarte keeper Oliver Petersen å fange en løs ball rett foran føttene til John Guidetti da han var nær en vellykket debut. På overtid brøt David Datro Fofana gjennom AIK-forsvaret og gikk inn på venstrekanten av det offensive sekstenmeteren, men den stressede avslutningen ble mislykket og gikk flere meter utenfor venstre stolpe. På slutten av skadetiden fikk Collins Sichenje gult kort etter å ha slått ned en motstander på midtbanen for å hindre en turnover. Kort tid etter avviste dommeren kampen da tre minutter med overtid var ute.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.