6 enkle måter å spare til fremtiden

Ville det ikke vært deilig å føle seg mer avslappet når det gjelder penger? Å vite at du får mest mulig ut av det du har mens du forbereder deg på fremtiden – alt uten for mye innsats?

Vår 6-punktsplan kan hjelpe deg med å sette deg på veien til økonomisk frihet, slik at du kan leve det livet du ønsker i årene som kommer uten å gå for mye på kompromiss med livsstilen din i dag.

Ta kontroll over forbruket ditt

Det første skrittet mot å finne ekstra penger å legge bort for fremtiden er å spore forbruket ditt. Se på hva du bruker på regninger og husholdningsutgifter, mat og moro for å se om du kan finne måter å spare på.

Enten det er å finne et bedre tilbud på husleie, boliglån eller verktøy, kutte den ukentlige butikken eller kansellere uønskede abonnementer, er det enkle måter å redusere de vesentlige kostnadene på.

Hvis det er et alternativ å jobbe hjemmefra, kan du spare penger ved å gjøre det oftere – som mange allerede har oppdaget. Og hvis du pendler, kan det utgjøre en stor forskjell å bytte tog og buss for å gå eller sykle, der det er mulig.

Uansett hvilke måter du finner på å spare, husk at selv små beløp summerer seg. For eksempel:

  • £5 i uken = £260 i året
  • £10 i uken = £520 i året
  • £20 i uken = £1040 i året

Kjøp mer bevisst

Du trenger ikke å bli fortalt at det er billigere å lage kaffe eller lunsj hjemme enn å kjøpe det ut. Men det er ikke nødvendig å ofre alle tingene du liker for å oppnå fremtiden du ønsker. Langt ifra.

Å bruke mer bevisst kan gjøre en reell forskjell for din fremtidige livsstil. Så, utover det essensielle, mål å bruke pengene dine på ting og opplevelser som virkelig betyr noe for deg.

Og husk, billigere er ikke alltid best. Hvis du bruker litt mer på ting som klær, møbler og husholdningsartikler som tåler tidens tann, kan det til slutt koste deg mindre. Dessuten er det bedre for miljøet.

Å sette av penger du sparer – enten på en spare- eller investeringskonto, eller en pensjon – kan også bety at du kan nyte mer av tingene du elsker i fremtiden.

Vurder å investere

Investering gir pengene dine mer potensial til å vokse og kan være en måte å få dem til å jobbe hardere. Bare husk at investeringer kan gå ned og opp, slik at du kan få tilbake mindre enn du investerer.

Pengene dine er ikke låst – du kan få tilgang til investeringen din hvis du trenger det. Du bør imidlertid se på investering som et langsiktig alternativ for pengene dine og planlegger å la det være investert i minst 5 år. Dette gir den sjansen til å komme seg etter eventuelle fall i markedet.

Det er en god idé å ha et nødfond på rundt 6 måneders levekostnader på plass før du begynner. På den måten hvis du mister jobben eller får en uventet regning, trenger du ikke å dykke ned i investeringen din.

Betal selv først

Husker du flyvertinnelinjen om å ta på din egen oksygenmaske først? Vel, det er det samme med sparing. Å sette opp avtalegiro eller stående ordre for å betale regninger er normen. Så hvorfor ikke prioritere å betale deg selv også?

Ved å sette opp en stående ordre for at sparepengene dine skal gå ut den dagen du får betalt, vil du gjøre deg selv en stor tjeneste i fremtiden. Og du bør ikke merke en stor forandring fra dag til dag.

Du kan åpne en sparekonto fra så lite som £1 (kvalifikasjonskriterier gjelder). Avhengig av hvor mye du setter til side, vil du snart bli vant til å ha litt mindre å bruke hver måned. Og du vil bli overrasket over hvor raskt sparepengene dine begynner å bygge seg opp.

I tillegg lar kortsiktige investeringsstrategier, for eksempel handel med binære opsjoner, deg holde likvide eiendeler stabile og ta ut når du trenger penger akutt. Mer informasjon om binære opsjoner er tilgjengelig på denne nettsiden.

Ikke overse pensjonen din!

Å betale til pensjon kan føles som det siste du tenker på hvis du sliter med å betale regningene. Men du er aldri for ung til å begynne å spare til livet etter jobb. Og det er viktig å huske at pengene du legger bort nå kan være verdt så mye mer i fremtiden.

Pensjoner gir skattefordeler fremfor andre former for sparing. Hvis du er så heldig å bli automatisk registrert på arbeidsplasspensjon eller har valgt å benytte deg av arbeidsgiverordningen din, vil du allerede dra nytte av det. Det er fordi både du og arbeidsgiveren din betaler til pensjonen din.

Arbeidsgiveren din kan oppfordre deg til å betale mer enn minimum ved å matche bidragene dine. I så fall, uansett hva du legger inn, vil de bidra med det samme, opp til et visst beløp. Dette er faktisk «gratis» penger. Så hvis denne fordelen er tilgjengelig for deg, bør du vurdere å bidra så mye du kan.

Hvis du er selvstendig næringsdrivende eller ikke kun ønsker å stole på arbeidsplasspensjonen din, kan du opprette en selv. Det finnes et bredt utvalg av pensjonsleverandører og alternativer å velge mellom.

Hold alternativene åpne

Fremtiden kan alltid føles usikker. Spesielt hvis du ikke vet nøyaktig hva du vil gjøre om 10, 20, til og med 30 år.

Ved å starte så tidlig som mulig, finne måter å sette penger til side og bidra regelmessig, kan du gi deg selv flere muligheter for en økonomisk trygg fremtid.

Uansett hva du drømmer om å gjøre en dag – det være seg å kutte ned på betalt arbeid, bli din egen sjef eller se verden – jo før du handler, jo mer frihet kan du ha.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.